Hegyre fel!

altAz emelkedőn való elindulás motorral sem egyszerű, azonban az autós rutinnal ellentétben a motoros oktatáson még hírből sem találkozhatunk vele.

 

A gyakorlat célja a biztonságos, hátracsúszás nélküli elindulás emelkedőn. Ennél a gyakorlatnál tudnunk kell, hogy a motor súlypontja komoly befolyásoló tényező. Dombra felfelé menetben a súlypont a hátsó keréken van, az első keréken csökken a terhelés. Sokan csak az első fékben bíznak, amit ez esetben felejtsünk el, mert komolyabb emelkedőn visszacsúszik a járművünk.

HIRDETÉS (x)

Végrehajtás:
A sebességi fokozat egyesben, a kuplung behúzva, lábunk a hátsó féken van. A kuplungot visszacsúsztatjuk addig, míg azt nem érezzük, hogy indulna a motor. Az elindulás persze nem lehetséges, mivel a hátsó fékkel fékezünk. A kuplungot ebben a helyzetben hagyva a hátsó féket folyamatosan engedjük fel. Amikor a motor megindul, egyenletesen kiengedjük a kuplungot is.

Következő cikkünkben a sávok közti manőverezésről olvashatsz majd. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!