Hegyre fel!

altAz emelkedőn való elindulás motorral sem egyszerű, azonban az autós rutinnal ellentétben a motoros oktatáson még hírből sem találkozhatunk vele.

 

A gyakorlat célja a biztonságos, hátracsúszás nélküli elindulás emelkedőn. Ennél a gyakorlatnál tudnunk kell, hogy a motor súlypontja komoly befolyásoló tényező. Dombra felfelé menetben a súlypont a hátsó keréken van, az első keréken csökken a terhelés. Sokan csak az első fékben bíznak, amit ez esetben felejtsünk el, mert komolyabb emelkedőn visszacsúszik a járművünk.

HIRDETÉS (x)

Végrehajtás:
A sebességi fokozat egyesben, a kuplung behúzva, lábunk a hátsó féken van. A kuplungot visszacsúsztatjuk addig, míg azt nem érezzük, hogy indulna a motor. Az elindulás persze nem lehetséges, mivel a hátsó fékkel fékezünk. A kuplungot ebben a helyzetben hagyva a hátsó féket folyamatosan engedjük fel. Amikor a motor megindul, egyenletesen kiengedjük a kuplungot is.

Következő cikkünkben a sávok közti manőverezésről olvashatsz majd. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!