Tartsd magad kordában!

altBár kívülről egyszerűnek tűnhet, a motor terelgetése nem mindig gyerekjáték.

Fokozottan igaz ez azokra a helyzetekre, amikor kis sebességgel kell manővereznünk.

Ezekben a helyzetekben az egyensúly megtalálása és megtartása nélkülözhetetlen. Elsőre talán nem is megy könnyen, azonban ez a képességünk is jól fejleszthető. A tréningeken, és az itt bemutatott gyakorlatok fő célja, hogy a motoros jelentős motorkezelési biztonságot sajátítson el.

HIRDETÉS (x)

A gyakorlat végrehajtása: A motor második sebességi fokozatban van. Bal kézzel engedjük el a kormányt, és először egyenesen, majd szlalomozva haladjunk előre. Második lépésként felállva hajtsuk végre a feladatot. Folytatásként pedig üljünk ki jobbra, majd balra a fent leírt gyakorlat közben.

Ha már elég biztonságosnak érezzük a végrehajtást, megpróbálhatjuk a gyakorlatot egy kézzel is, egyről azonban sose feledkezzünk meg: gyakorolni csak zárt, biztonságos, forgalommentes helyen szabad!

Következő cikkünkben az emelkedőn való elindulásról olvashatsz majd. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!


Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Szoktam mondani, hogy az elhatározás, a kitartás, meg mittomén mik visznek előre. Meg hogy bizonyos...
Bővebben...
Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!