Szőrös a motorosok melle?

 

altA külső szemlélők hajlamosak beskatulyázni a motorosokat.

De vajon igazuk van-e, amikor azt mondják, hogy a chopperesek csak jet sisakban hajlandóak közlekedni, vagy, hogy a sportmotorosok sosem viselnek megfelelő öltözetet?

Egy amerikai motoros magazin, az Allaboutbikes.com újságírói nem reprezentatív felmérést végeztek egy motoros találkozón, hogy kiderítsék, az ott látottak alapján igazak-e a leggyakoribb motoros sztereotípiák.

HIRDETÉS (x)

A Harleysok utáljál a zárt sisakot, a BMW-sek pedig imádják: Igaz
A BMW-sek 91%-a viselt zárt bukót, míg a Harleysoknak csupán 14%-a választotta ezt a fajta sisakot.

A Goldwing tulajok mütyürőrültek: Igaz
A Goldwing hatalmas teste díszítést kíván, legalábbis a találkozón résztvevő bálnatulajdonosok nagy része szerint. A megvizsgált motorok 39%-án díszelgett valamilyen formátumban az amerikai zászló, 30% plüss állatkákkal is dicsekedhet. Sajnos a tulajdonosok 15%-a gyógyíthatatlan ízlésficamban szenved, aminek eredményeképp bojtokat aggattak a markolatokra.

A sportmorosok soha nem viselnek megfelelő öltözetet: Igaz is, meg nem is
Egy találkozón elég nehéz erre a kérdésre megfelelő választ adni. A sportmotorosok 96%-a viselt zárt sisakot, azonban hosszú nadrágot és felsőt csak elenyésző (20%) számú motoroson láttak. Túlzás lenne elvárni, hogy egy motoros találkozó területén mindenki talpig bőrben mászkáljon, így ezt a sztereotípiát nem sikerült sem alátámasztaniuk, sem megcáfolniuk.

A nők jobban odafigyelnek a megfelelő öltözködésre: Fogjuk rá, hogy igaz
Kiindulva abból, hogy a nők óvatosabban, megfontoltabban motoroznak, azt gondolhatnánk, hogy ez az öltözködésükben is megmutatkozik. A nők 40%-a, a férfiak 37%-a viselt zárt sisakot. A csajok 33%-a öltözött zárt ruházatba, míg a férfiak 28%-a tette ugyanezt.

A motoros pasinak szőrös a mellkasa, és tele vannak tetkókkal: Hamis
A találkozón megvizslatott motoros pasiknak mindössze 11%-án volt valamilyen tetoválás, és csak 3%-nyi motoros rendelkezett említésre méltó mellszőrzettel.

Mivel a felmérésben csak 212 motoros szokásait vizsgálták meg a szerzők, így természetesen az adatok sem fedik teljes mértékben a valóságot. Pláne, mivel egy találkozón az emberek jobban elengedik magukat, főleg az öltözködést tekintve.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!