Nézd hová mész!

Már Rambo is megmondta: "... az utat figyeld, mert abból vannak a balesetek..." Nos, a kanyarív gyakorlat mottója is valami hasonló.  Ahova nézel, oda mész!

Csapatban motorozáskor akarva-akaratlanul átvesszük az előttünk haladó tempóját, hibáit, és egy idő után automatikusan lemásoljuk azokat. Hajlamosak vagyunk az általa bemotorozott íveken haladni.

HIRDETÉS (x)

A kanyaríven való motorozás sikeressége ezredmásodperceken múlhat. Ha a vezető maga elé néz, és az úttesten vagy a padkán bármilyen úthibát észlel, könnyen elveszti a figyelmét, és könnyen megtörténhet a baj.

A gyakorlás célja, hogy a motoros ne maga elé nézzen, hanem a kanyarívet kövesse a szemével! A helyes kanyarív megválasztásának titka: fejét emelje ki, hogy a látómező a horizonttal párhuzamos legyen. Amennyiben tekintetével a kanyarívet figyeli, hamarabb reagálhat az esetleges problémákra.

Következő cikkünkben az egyensúlyozáson lesz a hangsúly. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!