Nézd hová mész!

Már Rambo is megmondta: "... az utat figyeld, mert abból vannak a balesetek..." Nos, a kanyarív gyakorlat mottója is valami hasonló.  Ahova nézel, oda mész!

Csapatban motorozáskor akarva-akaratlanul átvesszük az előttünk haladó tempóját, hibáit, és egy idő után automatikusan lemásoljuk azokat. Hajlamosak vagyunk az általa bemotorozott íveken haladni.

HIRDETÉS (x)

A kanyaríven való motorozás sikeressége ezredmásodperceken múlhat. Ha a vezető maga elé néz, és az úttesten vagy a padkán bármilyen úthibát észlel, könnyen elveszti a figyelmét, és könnyen megtörténhet a baj.

A gyakorlás célja, hogy a motoros ne maga elé nézzen, hanem a kanyarívet kövesse a szemével! A helyes kanyarív megválasztásának titka: fejét emelje ki, hogy a látómező a horizonttal párhuzamos legyen. Amennyiben tekintetével a kanyarívet figyeli, hamarabb reagálhat az esetleges problémákra.

Következő cikkünkben az egyensúlyozáson lesz a hangsúly. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Így a Halloween utózöngéjeként itt az idő, hogy felfaljuk a tököket. Ha már mást nem...
Bővebben...
Hiába van új motorom - nem vagyok elég kemény - hogy motorozzak ebben az őszies...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!