Szerszámkalauz

Tartalomjegyzék

Keveseknek adatik meg a gyári szerszámkészlet, de néha még azzal sem tudjuk orvosolni a felmerült problémát. Összeszedtünk hát néhány olyan szerszámot és kelléket, amit érdemes a motorban tartani.

 

 

 

{nomultithumb}Imbuszkulcs: Már egész olcsón hozzájuthatunk a kis, zsebben elférő készlethez, ami bicskaszerűen kihajtogatható, vagy kulcskarikára fűzhető. Nem foglal sok helyet, ám nagyon hasznos kis szerszám. Ha mégsem akarsz egy egész készletet magaddal hordani, nézd meg milyen méretű kulcsok szükségesek a motorodhoz, és csak azokat vásárold meg. A darabos vásárlás esetén érdemes olyat választani, melynek egyik vége gömbben végződik.

HIRDETÉS (x)

 

Villáskulcs: Nem kell megijedni, nem a klasszikus értelemben vett kulcskészletet kell magaddal cipelned! Léteznek már szuper, állítható fejű kulcsok, amikkel a motorodban levő összes hatlapfejű csavar húzható és ereszthető. Mielőtt bevásárolnál, vizsgáld meg a motorodat, van-e olyan csavar, aminek tekergetésénél esetleg ellen kell tartanod. Ha találsz ilyen csavart, nem árt két ilyen kulcsot beszerezned, vagy esetleg egy hagyományos villáskulcsot a szükséges méretben.

Crova készlet: Akár egy racsnis crova készletbe is beruházhatsz, ami ugyan kicsit költségesebb megoldás, de ha helyszűke miatt a sima kulccsal csak nagy küzdelmek árán boldogulnál, jó szolgálatot tehet. A garázsban bőven elfér, nagyobb túrához pedig elég csak a legszükségesebb fejeket bepakolnod.

 

Csavarhúzó: Lapuljon a szerszámosodban legalább egy lapos illetve egy csillagfejű csavarhúzó, aminek feje mágneses. Jó választás a cserélhető fejű változat is, de a mágnesesség itt sem elhanyagolható, hiszen így nem kell keresgélned, hogy hova estek a csavarok, valamint a helyére is könnyebben be tudod vele illeszteni őket.

Gyertyakulcs: Alapszerszám, pláne ha nem kell lebontanod a fél motorod egy gyertyacsere miatt. A hagyományos mellett léteznek már hajtogatható darabok is, amikkel a trükkösebb helyekhez is könnyebben hozzáférni.

 


 

Szigetelőszalag és gyorskötöző: Bármi zizeghet, lelazulhat, elengedhet menet közben... Ezek felhasználásának gyakorlatilag csak a képzelet szab határt. Gyorskötözőből érdemes eltérő méterűeket vásárolni. Hasznos lehet rendszám rögzítésre, szigetelésre, de nekünk már volt szerencsénk szigszalaggal szakadt csizmát javítani is egy túra során. 

Csiszolóvászon alias smirgli: Főleg az elektromos rendszer hibáinak orvoslására használatos, ősi eszköz. Esős menet, hosszú állás, vagy egy kis általános hiszti után is jelentkezhetnek elektromos problémák: egyre halványuló lámpa, gyengélkedő akksi. Mielőtt azonban a legrosszabbra gondolnál és teljesen bepánikolnál, ellenőrizd a hozzáférhető csatlakozókat: akkusarukat, biztosítékokat, stb. és picit dörzsöld meg őket. Nem kell egy egész táblát magaddal hurcolnod, elég csak egy kis darabot vágnod belőle!

HIRDETÉS (x)

 

Defektjavító szett és multiméter: Míg a defektjavító mindenkinek jól jöhet egy hosszabb, főleg külföldi túrán, a multimétert csak azoknak ajánlom, akik biztosan tudják használni is azt. Nálunk benne van még a csomagban egy kis gázos forrasztó is, de ezt is, csakúgy mint a multimétert, csak biztos kezekbe ajánlom!

Tampon: A ráadás kellék, ami Sivának hála kitörölhetetlenül beleírta magát a Csamos lányok motorszerelési kiskönyvébe. Felhasználási területeinek csak a képzelet szab határt. Honosítója a 3. CsaM szülinapra tartva egy tamponnal támasztotta meg a rakoncátlankodó MZ lötyögő akksiját. Na ezután mondják még egyszer azt a pasik, hogy minek annyi női kacatot magunkkal hurcolni... ;)

Írjátok meg kommentben, hogy ti milyen szerszámokat hordotok magatokkal, ha motorozni indultok! Van esetleg külön csomagotok kis túrára és nagy túrára?

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!