Szerszámkalauz

Tartalomjegyzék

Keveseknek adatik meg a gyári szerszámkészlet, de néha még azzal sem tudjuk orvosolni a felmerült problémát. Összeszedtünk hát néhány olyan szerszámot és kelléket, amit érdemes a motorban tartani.

 

 

 

{nomultithumb}Imbuszkulcs: Már egész olcsón hozzájuthatunk a kis, zsebben elférő készlethez, ami bicskaszerűen kihajtogatható, vagy kulcskarikára fűzhető. Nem foglal sok helyet, ám nagyon hasznos kis szerszám. Ha mégsem akarsz egy egész készletet magaddal hordani, nézd meg milyen méretű kulcsok szükségesek a motorodhoz, és csak azokat vásárold meg. A darabos vásárlás esetén érdemes olyat választani, melynek egyik vége gömbben végződik.

HIRDETÉS (x)

 

Villáskulcs: Nem kell megijedni, nem a klasszikus értelemben vett kulcskészletet kell magaddal cipelned! Léteznek már szuper, állítható fejű kulcsok, amikkel a motorodban levő összes hatlapfejű csavar húzható és ereszthető. Mielőtt bevásárolnál, vizsgáld meg a motorodat, van-e olyan csavar, aminek tekergetésénél esetleg ellen kell tartanod. Ha találsz ilyen csavart, nem árt két ilyen kulcsot beszerezned, vagy esetleg egy hagyományos villáskulcsot a szükséges méretben.

Crova készlet: Akár egy racsnis crova készletbe is beruházhatsz, ami ugyan kicsit költségesebb megoldás, de ha helyszűke miatt a sima kulccsal csak nagy küzdelmek árán boldogulnál, jó szolgálatot tehet. A garázsban bőven elfér, nagyobb túrához pedig elég csak a legszükségesebb fejeket bepakolnod.

 

Csavarhúzó: Lapuljon a szerszámosodban legalább egy lapos illetve egy csillagfejű csavarhúzó, aminek feje mágneses. Jó választás a cserélhető fejű változat is, de a mágnesesség itt sem elhanyagolható, hiszen így nem kell keresgélned, hogy hova estek a csavarok, valamint a helyére is könnyebben be tudod vele illeszteni őket.

Gyertyakulcs: Alapszerszám, pláne ha nem kell lebontanod a fél motorod egy gyertyacsere miatt. A hagyományos mellett léteznek már hajtogatható darabok is, amikkel a trükkösebb helyekhez is könnyebben hozzáférni.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!