Így fordulhatsz meg gyorsan az úttesten!

Vezetéstechnikai sorozatunk folytatódik. Ezúttal az úttesten való megforduláshoz kaptok egy kis segítséget a Ride For Life Club jóvoltából.

A megfordulás egy biztonságosan, gyorsan és egy íven végezhető manőver. Célja a gyors visszafordulás, a motor előre-hátra tologatása (Y forduló) nélkül. Ha eszünkbe jut valami, amiért vissza kell fordulni, a reggeli csúcsban sok idő és idegeskedést spórolhatunk meg.

HIRDETÉS (x)

Kivitelezés:
A motor egyes sebességi fokozatba kapcsolva, kuplungkar behúzva, a vezető a hátsó féken áll. Engedni kezdjük a kuplungot, a motor megindulna, azonban a hátsó fék visszafogja a motorkerékpárt.

A kuplungkar változatlan állásban hagyása mellett elkezdjük a féket felengedni. Ekkor csúsztatott kuplunggal, csökkenő hátsó fékerővel fordítjuk a motort.

A manőver sikeres megoldásához nagy segítséget nyújt, ha mindeközben a motoros a felezővonalat nézi, és a körül, mint egy kör középpontja körül fordul meg motorjával.

Következő cikkünkben egy kanyarív gyakorlatot mutatunk majd be. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...
Régi vágyam volt, hogy ismét kutya tulajdonos legyek. A héten teljesült a vágyam, kis tappancsok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!