Motoros fortélyok: Szlalom

Ahhoz, hogy az élet két keréken,  ne pedig kerekesszékben folytatódjon, és a motorozás igazi élmény legyen, nem árt elsajátítani néhány fogást.

 

Most induló vezetéstechnikai sorozatunkban kipróbált motoros rendőrök tanácsait osztjuk meg veletek.

HIRDETÉS (x)

Első témánk a szlalom:
Célja az alacsony sebességű motorkerékpár irányításakor fellépő erők kezelése, a járművünk és önmagunk szélesebb körű megismerése, a kettő összekovácsolása. (Gyermekként is sétálni tanultunk meg először, és csak azt követően jöhetett a futás.)

Kivitelezés:
A feladatot egyenletes gázkar állásban hajtjuk végre, irányváltoztatásoknál csak a hátsó fékkel stabilizáljuk a járművet. Ezáltal a súlypont lejjebb kerül, és sokkal könnyedebben és biztonságosabban haladhatunk. Kormánymozdulatokra nincs szükség, csupán a súlyáthelyezéssel irányítjuk a motorkerékpárt.

A gyakorlat veszélyei:
A lelógó szerkezeti elemek (kipufogó, lábtartó) a földre érhetnek, baleseti forrást jelenthetnek. A motorkerékpár-gyártók által vállalt és szavatolt döntési határ, amikor a lábtartó koptatócsavarja a földet éri.

Következő cikkünkben az úttesten való visszafordulással foglalkozunk majd. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!