Felkészülés az artistaképzőre

Tartalomjegyzék

Motorozási tudásunkat fejlesztendő, április elsején vasárnap részt vettünk egy egész napos motoros vezetéstechnikai képzésen. Íme két lelkes hölgy motoros beszámolója, tapasztalata a tréningről.
Verzió 1.

A helyszín valahol a Tétényi fennsíkon, április elsején, vasárnap reggel. Elsőnek érkeztem, valószínű én lakom a legközelebb, hm, így könnyű. Még elég hideg volt, de már sütött a nap. Lassan gyűlt a motoros csapat. Négyen voltunk lányok. Sokan ismerték már egymást, látszott, nem először vannak itt (és ez a pályán is meglátszott).

Elsőként a tanteremben általános eligazítást tartottak az oktatók - kaptunk meleg kávét, teát, pogácsát is - majd indultunk a pályára. Első feladatként mindenféle akrobata mutatványokat kellett a libasorban közlekedő motorjainkon csinálni - ők egyensúlygyakorlatnak nevezik - állni, állva fél kézzel motorozni, féloldalt ülni meg hasonlókat. Azt még az elején a lelkünkre kötötték, hogy mindenki csak annyit vállaljon be a feladatból, amit biztonsággal végre tud hajtani.

 

HIRDETÉS (x)

A következő feladat előtt elmagyaráztak nekünk egy kanyarodási technikát, amivel szűk íveken nagyon jól stabilizálni lehet a motort. Tulajdonképpen az összes többi gyakorlat ennek a technikának az elsajátítására épült. Kb. a nap közepére kezdtem ráérezni a lényegre, attól kezdve egészen felszabadultan döntögettem a motort.

Délután 3 körül úgy éreztem, halálosan elfáradtam, már nem is nagyon róttam a köröket, csak figyeltem a többieket. Mindent egybevetve nagyon hasznosnak bizonyult ez a képzés. Ha ki akarod próbálni a motoros tudásodat, vagy éppen ellenkezőleg - még nem vagy igazán gyakorlott motoros - csak ajánlani tudom. Igaz, hétfőn jó adag izomlázzal keltem, de ezzel együtt megérte.

Legközelebb gyertek Ti is!

Üdv mindenkinek!

Jade

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!