Felkészülés az artistaképzőre

Tartalomjegyzék

Motorozási tudásunkat fejlesztendő, április elsején vasárnap részt vettünk egy egész napos motoros vezetéstechnikai képzésen. Íme két lelkes hölgy motoros beszámolója, tapasztalata a tréningről.
Verzió 1.

A helyszín valahol a Tétényi fennsíkon, április elsején, vasárnap reggel. Elsőnek érkeztem, valószínű én lakom a legközelebb, hm, így könnyű. Még elég hideg volt, de már sütött a nap. Lassan gyűlt a motoros csapat. Négyen voltunk lányok. Sokan ismerték már egymást, látszott, nem először vannak itt (és ez a pályán is meglátszott).

Elsőként a tanteremben általános eligazítást tartottak az oktatók - kaptunk meleg kávét, teát, pogácsát is - majd indultunk a pályára. Első feladatként mindenféle akrobata mutatványokat kellett a libasorban közlekedő motorjainkon csinálni - ők egyensúlygyakorlatnak nevezik - állni, állva fél kézzel motorozni, féloldalt ülni meg hasonlókat. Azt még az elején a lelkünkre kötötték, hogy mindenki csak annyit vállaljon be a feladatból, amit biztonsággal végre tud hajtani.

 

HIRDETÉS (x)
A következő feladat előtt elmagyaráztak nekünk egy kanyarodási technikát, amivel szűk íveken nagyon jól stabilizálni lehet a motort. Tulajdonképpen az összes többi gyakorlat ennek a technikának az elsajátítására épült. Kb. a nap közepére kezdtem ráérezni a lényegre, attól kezdve egészen felszabadultan döntögettem a motort.

Délután 3 körül úgy éreztem, halálosan elfáradtam, már nem is nagyon róttam a köröket, csak figyeltem a többieket. Mindent egybevetve nagyon hasznosnak bizonyult ez a képzés. Ha ki akarod próbálni a motoros tudásodat, vagy éppen ellenkezőleg - még nem vagy igazán gyakorlott motoros - csak ajánlani tudom. Igaz, hétfőn jó adag izomlázzal keltem, de ezzel együtt megérte.

Legközelebb gyertek Ti is!

Üdv mindenkinek!

Jade

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Egy csomó filmet megnéztünk már a világvégéről, az apokalipszisről meg a nagy világégés utáni életről,...
Bővebben...
Tavaly ősszel cseréltem motort, ezért még nem volt akalmam az "új motoromat" próbálgatni. "Maradj...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!