A szelíd motorosok nagyvasa - Honda NC750 X

honda nc750x 2018 1A szerkezet külsőre picit csőrike, de inkább hájtek motor fazon. Elegáns, borvörös-ezüst-fekete színkombinációval.

Kényelmes ülés, jól elérhető műszerek, jó rálátás, a csíkszemű rendesen összepakolta a gurigát. A hangja kellemesen röfögős sorkettes brummogi, de persze a zajszabvány alatt, még amikor húzod neki, akkor is csendes.

Végre egy olyan duplakuplungos jószág, ami belopta magát a szívembe! Nemcsak a brutálisan alacsony fogyasztásával (óvatosan haladva az elképesztő 3 liter körül, csapatósabban se elérve az 5-öt), hanem a jól dönthetőségével, kényelmével, jóindulatú kezességével.

HIRDETÉS (x)

Az a fajta egyszerűen kézre álló vas, amiben a Honda nagyon eltalálja az európai szájak ízlését. A magassága miatt tök jól átlátni vele az autókon, de a keskeny ülés még a közepes lábhosszal is a rutinfeladatoknál is kellemessé teszi a vasat. Elérjük róla a földet... izéna... leér a lábunk.

Súlypontja tök jó helyen van, könnyedén tekereg, kellemesen dönthető, dinamikus, és még elég barátságos a fogyasztása is. Belerakták a dőlésszög érzékelőt is, és így már normális helyeken vált, nem bele a kanyar közepébe, és persze kézzel is válthatunk. Nyomatékos, mehetnékes és kellemesen finoman robbanékony alul: nem tépi fel az aszfaltot, de azért elég impozánsan lehet vele elporozni a naplementébe. 

honda nc750x 2018 2Szóval egészen kellemesen sederintős a vas, jó vele kanyarodni, szépen vált, és sport módban kellemesen kihúzat. A kipörgésgátló fokozatszabályozható és ki is kapcsolható, ha olyan terepre vinnénk. A hátulja megpakolva és utassal már nem olyan jóindulatú, de ha nincs túlrámolva, teljesen élhető. Nem túl erős, de azért az alsó fordulatszámokban is még lelkes. Békés, szelíd motorosok kezes paripája lesz ez a vas.

Az amivel kimész a világból: külsőségekben nem túl feltűnő, de kitartóan és sokáig képes csinálni ugyanazt - menni, akár a világ végéig. Jól esett vele motorozni még a magamfajta váltómániásoknak is.

honda nc750x 2018 3Kinek ajánlanám: akár két-három szezonos kezdőknek nagy jogsihoz, túrákhoz ingázással kombinálva, kombinált mindennapi és hobbi használatra.
Egy jól kihasználható motor szelíd motorosoknak.

honda nc750x 2018 4

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!