Városi autó helyett: Honda SH125i 2008

Tartalomjegyzék

Ahogy emelkednek a benzinárak, és nő a forgalom a nagyvárosokban, egyre nagyobb az igény a 125 cm3 feletti robogókra.

Az SH125-is jóval kevesebbet fogyaszt, mint bármelyik városi kisautó, teljesítményének köszönhetően viszont rugalmas és kényelmes közlekedést tesz lehetővé. Mefigyelhetjük, hogy a városban autózók legtöbbször egyedül utaznak. A járműben található többi hely kihasználatlan. Nem csoda, ha egyre több városlakónak esik le a tantusz, hogy mennyi időt és pénzt spórolhatna, ha inkább robogóval járna.

A robogók mellett szól az is, hogy a legnagyobb csúcsforgalomban is szinte folyamatosan lehet velük haladni, és mindig találunk egy akkora helyet a parkoló autók között vagy a járdán, ahova elfér. Azt pedig azt hiszem meg sem kell említenem, hogy ha robogóval járunk, nincs parkolási díj sem.

HIRDETÉS (x)

Persze járhatunk 50 köbcentis robogóval is. Ha valakinek megvan a B kategóriás jogosítványa, nem kell hozzá külön vezetői engedély. De ha az ember egyszer kipróbál egy nagyobbat, megtapasztalja, milyen más érzés, mikor a piros lámpánál nagy nehezen kiverekedett első helyét meg is tudja tartani a következő lámpáig. A 10 lóerős Sh125i nyergében már nem kell féltenie sem a saját, sem a robogó fenekét a gyorsabb autóktól. Az egyhengeres, négyütemű, folyadékhűtéses, injektoros motor megelpően rugalmasan reagál a gázadásokra.

Mivel napközben illetve munka után minden városlakónak van még némi ügyintéznivalója, a robogó kiválasztásánál muszáj felkészülnünk az esetleges csomagszállításra. A kormány alatti kisebb, zárható kesztyűtartóba a kesztyű mellett legfeljebb a telefon és egy pénztárca fér el (amit a parkolás idejére célszerű magunkhoz venni). Az ülés alatti nagyobb tárolórekesz űrmértéke egy kisebb kézitáska méretével ér fel, illetve nekem a félig megrakott hátizsákomat is sikerült belegyűrni.

Az igazi csomagok szállítására marad a megnövelt lábtér. A széles, alacsony lábdeszka még több helyet biztosít, hogy a kesztyűtartó alá felakasztott bevásárlószatyrokkal balesetmentesen érhessünk haza. A görögdinnye azért így is nagy falat... a kanyarokban önállósítja magát, és mindenáron megpróbálja elhagyni a fedélzetet a felrakott lábunk alatt. De valószínűleg az extraként kapható, színrefújt, 35- vagy 45 literes hátsó doboz sem tudna megbírkózni egy nagyobbacska dinnye súlyával.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!