Buborékfej bömbi - BMW R nineT Racer 2017 teszt

Tartalomjegyzék

bmw r nineT 2017Ahogy megláttam, lelki szemeim előtt lefutottak a '70-es, '80-as évek buborékfejű sportmotor dizájnai, meg hogy anno én is találtam egy ilyen lámpa köré való buborék spoilert és poénból felraktam, meg arcot rajzoltam a motoromnak hozzá.

Körbejárva a gurigát, teljesen eluralkodik rajtunk a retró hangulat. Minden íves, gömbölyű, az utasülés helyén csinos kis tojáshéj dizájn van a motor fenekén, ami még tárolóként is funkcionál, néhány kisebb szerszámnak, vagy apróságnak. A műszerfalon kilométer óra, fordulatszámmérő mutatós verzióban, retrósan, csinosan, nekem ez nagyon tetszik. A visszajelző fények, kilométer óra állások tűző napfényben is jól láthatóak. Caféracernek igen csinos, szép kis sportos csíkok rajta, pofás a guriga. Meg is nézik mindenütt.

Aztán ahogy vittem hazafelé, már annyira nem volt mókás a dolog. Ott kezdődött, hogy a bukósisak nem kompatibilis a motorral! A fejjel előre fekvős póz igen feltartott nyakat kíván, és hát no, amikor a tarkódon a bukó nyomódik, az több mint kényelmetlen. Sőt, kifejezetten bosszantó, hogy a homlokrész állandóan a szemedbe kíván csúszni... Ugyan a plexi kifejezetten a bukóra vezeti az áramló levegőt, ez kicsit visszatolja a bukót a helyes pozícióba megfelelő sebességnél, viszont rázza is a fejed a leáramló levegő.

HIRDETÉS (x)

A plexi formája és a tankon fekvő pozíció egy bizonyos kosárméret után (D) lehetetlenné teszi a "majd lekushadok a tankra 160 után" opciót, és gyakorlatilag a felsőtested súlya is a karodon pihen, ami kissé csuklópróbáló. Szóval nekem kimondom kényelmetlen rajta közúton.

Viszont megelőzni senki nem akart, mert mindenki a seggemet bámulta útközben (annyira pucsítós), még akkor is, ha nem téptem a száját, hanem csak úgy kényelmesen retrózva haladtam vele tova. Egyébként egészen lelkesen szedegeti a kerekeit, tehát amiatt is lehet nézetni a popókát...


bmw rnint 2017 1Nézzük is a motor járását!

Brümmögve megrázza magát életre keltéskor, és igen kellemes hangja van, szerintem megkenték a német bürokratákat, hogy átmenjen az Euro4-en.

Alapvetően fejnehéz, kb. mintha egy raptorral akarnál vitorlázni. A súlypontját a motornak kormány alatt elöl érzed a boxerek súlya miatt, ezt a sportmotorosok szokták szeretni, de nekem közúton nem érződött komfortosnak ez a fejenehéz dolog. Váltás közben mintha oldalba rúgnák a motort, de a konstrukcióhoz képes egészen finoman lehet rajta váltani.

HIRDETÉS (x)

Gázadás közben kicsit meghúzza magát a másik oldalra, ez szórakoztató menet közben, amikor gépészkedni kell, hol jobbra, hol balra rántja meg magát, mikor miért. A futóműve olyan semmilyen, az ABS bosszantóan gyorsan megindul, de legalább egy mozdulattal ki lehet kapcsolni. A fék harapósan fog, aztán szépen adagolható. A fogyasztása 5-6 liter körül mászkál, attól függően hogy mennyire tépi az ember a száját.

A motor legerősebb tulajdonsága a megjelenése. Ahol ezt leállítottam, három percen belül beszélgetés volt mindenféle vadidegen emberrel. A körforgalom mellett a rendőr megállt, amikor fotóztam, hogy miben segíthet, a Open Road festen meg körbeállták csodálni a hörlisek, hogy milyen gyönyörű és meséljek róla. Abszolute szociális a guriga, odacsal mindenféle csodálót maga köré, és elégedetten zsebeli be az imádatot.

Kinek ajánlanám?

Hááát... caferacerkedőknek, oldscool figuráknak, akik szeretik ha körberajongják a motorjukat, akik meg akarnak a vassal jelenni.

bmw rnint 2017 4bmw rnint 2017 4bmw rnint 2017 4

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...
Járvány, felelősség, mások hibáztatása, szolidaritás, felelőtlenség, szövegértés, önzés… egy pár kiragadott szó a nem alpári...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!