Buborékfej bömbi - BMW R nineT Racer 2017 teszt

Tartalomjegyzék

bmw r nineT 2017Ahogy megláttam, lelki szemeim előtt lefutottak a '70-es, '80-as évek buborékfejű sportmotor dizájnai, meg hogy anno én is találtam egy ilyen lámpa köré való buborék spoilert és poénból felraktam, meg arcot rajzoltam a motoromnak hozzá.

Körbejárva a gurigát, teljesen eluralkodik rajtunk a retró hangulat. Minden íves, gömbölyű, az utasülés helyén csinos kis tojáshéj dizájn van a motor fenekén, ami még tárolóként is funkcionál, néhány kisebb szerszámnak, vagy apróságnak. A műszerfalon kilométer óra, fordulatszámmérő mutatós verzióban, retrósan, csinosan, nekem ez nagyon tetszik. A visszajelző fények, kilométer óra állások tűző napfényben is jól láthatóak. Caféracernek igen csinos, szép kis sportos csíkok rajta, pofás a guriga. Meg is nézik mindenütt.

Aztán ahogy vittem hazafelé, már annyira nem volt mókás a dolog. Ott kezdődött, hogy a bukósisak nem kompatibilis a motorral! A fejjel előre fekvős póz igen feltartott nyakat kíván, és hát no, amikor a tarkódon a bukó nyomódik, az több mint kényelmetlen. Sőt, kifejezetten bosszantó, hogy a homlokrész állandóan a szemedbe kíván csúszni... Ugyan a plexi kifejezetten a bukóra vezeti az áramló levegőt, ez kicsit visszatolja a bukót a helyes pozícióba megfelelő sebességnél, viszont rázza is a fejed a leáramló levegő.

HIRDETÉS (x)

A plexi formája és a tankon fekvő pozíció egy bizonyos kosárméret után (D) lehetetlenné teszi a "majd lekushadok a tankra 160 után" opciót, és gyakorlatilag a felsőtested súlya is a karodon pihen, ami kissé csuklópróbáló. Szóval nekem kimondom kényelmetlen rajta közúton.

Viszont megelőzni senki nem akart, mert mindenki a seggemet bámulta útközben (annyira pucsítós), még akkor is, ha nem téptem a száját, hanem csak úgy kényelmesen retrózva haladtam vele tova. Egyébként egészen lelkesen szedegeti a kerekeit, tehát amiatt is lehet nézetni a popókát...

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!