Megatron felcukkolva: Yamaha MT09 2017 teszt

Tartalomjegyzék

yamaha mt09 megatron 2017 18A neten műszaki adatlapjára odabiggyesztették a "the dark side of Japan" feliratot. A marketinges vagy túltolta, vagy a motornak kell valamit tudnia.

Az ember békésen ül a gép előtt, szervezgeti a tesztmotorokat, telefonálgat, e-mailezget, és végre eljön a szezon első gurigájának napja és odacsuroghat a jószágért. Előtte még ránéz a neten műszaki adatlapjára, és látja, odabiggyesztették a "the dark side of Japan" feliratot, ezen kicsit elmélázgathatunk: eszedbe jutnak a jakuzák, a betegesen erősre épített gyorsulási autók és az illegális versenyek, a mangapornó és távirányítású szexjátékok, az erősen mérgező fugu halvacsi, meg egyéb beteg csíkszemű dolgok... Konstatálod, hogy a marketinges vagy túltolta, vagy a motornak kell valamit tudnia.

Aztán a végtelen nyugalom azonnal elmúlik, amint ránézel a szerkezetre és a kezedbe kaparintod a kulcsát, forgalmiját. Aztán csak azt veszed észre, hogy már a harmadik lámpánál próbálnak veled versenyre kelni az audisbömbis kisgyíkok, és mennyire vicces, ahogy hagyod, hogy beérjen a következő lámpaváltásnál, a csaja vidáman vigyorog ki a kocsiból rád, te meg felhúzod a sötét plexit és visszakacsinthatsz csaj létedre. Nincs az a mastercard.

HIRDETÉS (x)

Nézzük is a külsőségeket:

A szerkezet leginkább a Transzformesből a Megatronra hasonlít motorosítva, ha véletlen ez nem menne át, a tankon is van egy robotpofa formájú matrica, hogy tudjad kivel van dolgod. Kissé gonosz-lapos tekintet, púposra húzott hát, robotosan vágott szegletek, trükkös ívek, szemnek kellemes kopoltyúzás, ami a motor végén is visszaköszön, szépségesen kilógó meztelen géptest, brutális teljesítményt sugalló alkatrészek.

A csinos és markáns mérnöki munkára gerjedők itt különösen nagy orgazmusokat élhetnek át mind vizuálisan, mind teljesítmény tekintetében. Ennyit a mangapornóról. Mondjuk a fejidom vagy a plexi szimplán nem létezik, azon nem lehet élvezkedni, viszont kapaszkodni annál inkább kell cserébe. Egyrészt a menetszél, másrészt a motor mehetnékessége miatt.

A 3 leömlő szépen szabott, az eunormáktól manapság már rondára dagasztot kipuffogót eldugták a motor hasába, és igen elegánsan, bumszlironda csövek nélkül vezették ki. Igy se te, se az utas nem tudja rommá égetni a lábát ahogy ez a motoros berkekben megszokott.

Az ülés elöl keskeny és jól szélesedő, ezért rövidebb lábúak lába is jó eséllyel leér róla és a medencét is jól megtámasztja. Az üléspozíció kellemes a közepes magasságúaknak, a lábtartás kényelmes, egyenes derékkal ülünk a tank mögött. A motor súlypontja csípő előtt érződik 5-10 centivel, igen komfortos szerintem így a súlyponttal való kormányzás.

A plexi nekem hiányzott (főként nyitott bukóval), meg nem tudok a kukásneonzöld felnikkel megbékélni, viszont a láthatóságnak jót tesz. Van még kétfajta fényezése, a fullfekete (az a legállatabb), meg a kékfelnis-kéktankos, az méginkább transzformerszes.

A lengőkaron lévő rendszámtábla megoldás marhára tetszik, a motor farka végén végre nem lóg semmi, nem rontja el se otromba kipuffogó, se trampli rendszámtábla. Nah, szép szellős megoldás, és igazán markáns külsővel áldották meg a vasat!

 yamaha mt09 megatron 2017 1

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...
Ömlik a médiából, hogy irány a márkakereskedés, bírja-e a vas az új nyálat. Megkérdeztem. Fölháborodtam. Ugyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!