Kawasaki Z300 - tinihuligán, avagy a kiskorú elmebeteg

kawasakiz30002Végre felvirradt az idén a tavasz, és a hosszas kihagyás után újra megkaparintottam egy friss áldozatot.

Na azért annyira nem kell sajnálni az áldozatot, mert nem ellenkezett a bajúszhúzogatás közben, sőőőt, elég lelkesen kapkodta a kerekeit a szentem. Sajnos nem sikerült a tervezett mennyiséget kergetőzni vele, de azért tudok róla mesélni.

Szóval a kicsininja utódja a Z300-as kiskawa, az A2-es jogosítványra optimalizálva. Supernaked besorolású a gyár szerint, de annyira azért nem pucér.

HIRDETÉS (x)

Nézzük is milyen külsőre!

Bevallottan a Z800-asra hajaz oldalról, benne pedig a felcukkolt kisninja "dübörög". Az egész guriga nagyon jó kiállású sportos motor, szerintem sikerült olyan optikai elemekkel dúsítani, amitől kifejezetten nagy motornak néz ki. Ilyen baltával hasogatott dizájn néhány kellemes ívecskével, elég zorall összehatású. Csak amikor ráülsz, akkor érzékeled, hogy húdepicike.

A fejszpoilere engem egy transzformer hangyára emlékeztet, és valószínűleg a motor hasán és elején csüngő jó formájú műanyagok adják látványra a nagymotor érzetet. A műszerfala szögletes és sötétben bekapcsoláskor színesen világít mint egy karácsonyfa, éjjel viszont nem zavaró a műszerfal alapfénye. Az indexek mérete nem ment a dizájn rovására, de még az is jó kis szögletes.

Beindítva:

Nem egy üvöltözős vas, de azért sikerült szép mély hangúra belőni, sokatmondóan mélyen kellemesen doromboló. Viszont ha elkezdi pörgetni az ember, a 7000-es fordulatnál már erőteljesen villanymotorhangú lesz, de menet közben kit is érdekel ez?

Komfort:

Erősen felhúzott lábak, de a felsőtest pozíciója szerintem kényelmes. Mivel elég kicsike a jószág, valószínűleg kisebb termetűeknek kényelmesebb lenne a dolog. Az én százhetvenvalahány centimnek a lábtartás már határeset. Ami zavaró, hogy a hátsó féknél a kipuffogó hővédő lemezébe belelógott a lábam, ha nem tartom a fék felett folyamatosan a csizmát.

 

A tükör istenkirály! Nagy táblák, nem túl hosszú de pont jó karokon, izgalmas szögletekkel, és pont úgy eltalálva, hogy az értelmes helyeken vannak a szögletek, és jól belátható mit garázdálkodnak mögötted. Ezen a vason volt idáig a legjobb tükör, amivel találkoztam. Valahogy integrálni kéne a Lóóóba a cuccot...

 

A kicsinyke farmernadrágban motorozva, hát no, finoman szólva kényelmetlen. Mivel elég kemény felfüggesztése van textilben viszont nem csúszik az ülés. Nnah, mivel a belváros rögös útjain mentem vele először, sikerült megtapasztalni milyen is az, amikor szeméremcsonttal tudom számolni a macskaköveket... hátrébb toltam magam, de az se segített. Viszont bőrruhában már jobb a dolog, lehet az én seggem van már túlságosan szétterülve. A bőr viszont csúszkál az ülés anyagán.

Menettulajdonságok:

Ilyen kis elmebeteg, elmehetek vele? Nagyon kis mehetnékes, négyezerig forgatva gondolkozós, hétezer körül forgatva kezd jönni a dinamika. Viszont bolondbiztos azért a cucc, nem ugrik ki alólad, és a kezdőhibákat szépen tolerálja. Keményre hangolt eléggé mind elöl mind hátul. A hátsó fék nekem kissé finom volt, de az első rendben. A váltója könnyen kezelhető, rendkívül fordulékony, kis dinamikus lelkivilágú guriga.

Szociális hatások: 

A motorral megjelenve a motorokhoz nem értőktől a alábbi felszisszenések érkeztek: hű de komoly vas, ez nagy motor? Kétméteres telefonfülke haverom azonnal felmászott rá, hogy hú de menő a vas, és elkeseredve konstatálta, hogy ő lábra nehezen fér el rajta. Felhomályosítottam, hogy ne keseredjen el, van a típusból nagyobb kiszerelés. A hozzáértők is megcsodálták, kis formás-gusztusos jószágként könyvelték el.

Kinek ajánlanám:

125 köbcenti utáni lépcsőnek és kezdővas pozícióba, olyanoknak akik bírják ha pörög a fordulatszám. Fiatal srácoknak csajozni (bár a hátsó ülés nem lesz túl kényelmes, de a cukrászdáig jó lesz). Csajoknak is jó kezdő motornak, és azt gondolom igen könnyen fog néhány streetfighter csajt kinevelni a guriga...

kawasakiz30004kawasakiz30005kawasakiz30007kawasakiz30009

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...
Ömlik a médiából, hogy irány a márkakereskedés, bírja-e a vas az új nyálat. Megkérdeztem. Fölháborodtam. Ugyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!