Az erő velünk van: Honda CBR 1000 RR Fireblade teszt

Tartalomjegyzék

Mindig is arra voltam kíváncsi, hogy a pasik többsége miért teszi le a voksát az 1000-es motorok mellett, arra hivatkozva, hogy a kisebb kategóriák túl gyengék számukra.

Régi vágyam teljesülhetett azzal, hogy lehetőséget kaptam a Honda Hungary-tól és a Csajokamotoron.hu-tól, hogy egy pár nap erejéig kipróbáljam az új Honda CBR 1000RR –t.

Eddig is bármilyen új motorra ültem, megfelelő tisztelettel kezdtem az ismerkedést, ez itt önmagában és a hallott vélemények alapján is szükségesnek bizonyult. Ami egy új különleges élményt rejtett magában, az az új ABS-es fékrendszer kipróbálása, illetve a fékrendszerről való további tapasztalatok megszerzése esős körülmények között a csapatom közreműködésével.

HIRDETÉS (x)

Szerettük volna a motort zárt versenypályán is kipróbálni, de erre végül nem adódott lehetőségünk, viszont sikerült az októberi eleji hideg és esős időben közel 400 km-t motorozni közúton, ezzel kimerítő képet kaptunk a motor utcai kezelhetőségéről. Ezáltal vannak olyan információink is, melyek még a pályán is hasznosak lehetnek, ha a jövőben egy ilyen motorral szeretnénk motorozni.

Még több kép a galériában!Első benyomásra kellemesen csalódtam a motor üléspozíciójában, mert egy nőnek általában ezzel adódnak elsőként a problémái. Ennek köszönhetően a felszállás és a motor oldaltámaszról való felállítása nem okoz gondot, a kormány pozíciója is kényelmes, nincs túl messze, épp ezért sokkal több mozgásteret biztosít. Ehhez hozzásegít a lábtartó helyzete is. A kezelőszervek és megvilágításuk a Hondától megszokott minőségben és színvilágban valósultak meg ezen a típuson.

A tükrök használatakor a mögöttünk lévő tér maximálisan belátható, de szemből a motor külsejét tekintve nem túl előnyös a design. Most már értem hogy az olaszok miért szerelik le a tükröket motorjaikról.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!