A meztelen Királynő: Yamaha FZ8 2011

Tartalomjegyzék

altA történet folytatódik, a ruházat rendületlenül hiányos… Hozzáteszem nagyon is jól áll őfelségének.

Ez a sztori nem a Császár új ruhája, nem Andersen szüleménye, hanem a híres hangvillás brand, a Yamaha 2011-es ékköve, az FZ sorozat egyik legjobban sikerült konstrukciója, az FZ8. Már akkor vártam ezt a motort, amikor évekkel ezelőtt megjelentek az első látványtervek róla. Az aranyközép, ahogy már akkor is nevezték.

HIRDETÉS (x)

Sokat nem unatkoztam, a motorral megtett 1123 km alatt a lehető legváltozatosabb élethelyzeteket és útviszonyokat megjártam. Városban abszolút nyerő választás, első osztályú portéka. Gondolsz egyet és berepülsz a kanyarba az FZ-vel. A 815 mm-es ülésmagassághoz dukáló kellemes ülésszögből gond nélkül lehet terelgetni a 2(00) kilós paripát.

Még több kép a galériában!Jól lavírozhattam a sorok között, és nem hagyott cserben az ereje, amikor az elnyúlt egyenest tempóval kívántam szebbé tenni a megadatott 106 lóerő segítségével.  Pillanatok alatt gyorsul, lámpák alól kevesebb, mint egy gondolat alatt el lehet rugaszkodni vele. Tetszett, hogy hatezres fordulat felett újult erőre kap, és beveti a tartalék erőket.

A naked vonalhoz megfelelően a szélvédelem minimális, majdhogynem nullával egyenlő. Ez a megszoksz vagy megszöksz tipikus esete, aki fésülgetni akarja a pasija szép dús haját, az ne a skinhead táborból válogasson szívszerelmet. 

Azt a tökéletességet, amit a motor, a felszereltsége és a vezetési élmény nyújt, egyedül az olajfürdős kuplung árnyékolja be. A sebességfokozatok közt bóklászást hatalmas csattanások jelzik, és kellő határozottság kell a pedál fel-le pakolgatásához – ami nem vészes és nem is feltétlenül baj. Semmi sem hibátlan, ez köztudott, de ha a váltóprobléma megoldódna, az FZ8 a lehető legközelebb állna ehhez a hőn áhított, makulátlan állapothoz.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!