Saját motor teszt: Triumph Bonneville T100 2004

Tartalomjegyzék

Elöljáróban annyit mondanék, hogy a Triumph Bonneville T100 nem retro motor, hanem évtizedeken keresztül gyártott Bonneville típus jelenkori generációja.

Típusnevét az 1956-ban a Bonneville sivatagban (Utah) felállított sebességrekord után kapta, igaz e típust csak 1959 óta gyártják sorozatban. Körbejárva, illetve első ránézésre azonban valóban egy klasszikus felépítésű motort látunk, ami valóban tükrözi a motorkerékpár szó jelentését. Mert a kerekek acélküllősek, dupla bölcsővázas, fedetlen motorblokkos, dupla egybenyerges ülés, himbás lengőkaros-teleszkópós, karburátoros, kerek lámpatestes fényszórót találunk. A modernségre utaló darabok sem mai találmányok, viszont tartós, lassan kopó és lassan elhasználódó anyagokból készültek.

HIRDETÉS (x)

Alacsony ülésmagassága (775 mm) miatt alacsonyabb termetű személyeknek is megfelelő, soros, ikerdugattyús jellegénél fogva pedig minden sebességfokozatban kényelmesen gyorsíthatunk, gázelvétellel hatásos motorféket alkalmazhatunk. Erősen orrnehézsége miatt élvezetesen lehet a kanyarokban döntögetni, viszont emiatt lazább talajon fokozott figyelmű vezetést igényel.tt100 profilja

Szélvédelemről nem érdemes beszélni, mivel nincs, így együtt kell élni teljes mértékben a természeti erőkkel. Hátsó féke kifejezetten hatásos, farkönnyűsége miatt meggondoltan taposandó a fékpedál. Első féke és a futóműve a kritikák ellenére szerintem igenis jól hangoltak a motor teljesítményéhez, jellegéhez. Az első 19"-os, és a hátsó 17"-os kerekei kifejezetten előnyösek a magyar utak állapotához.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...
A hosszú hétvége nagy részét Pilismaróton töltöttük a Szobi Révnél. Ezúttal nem motoros találkozó volt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!