Versenyabronccsal az utcán

A Németországban megrendezésre került IDM Superbike gyártók nívós 2010-es versenyét az osztrák superbike gyártó nyerte meg.

A KTM a SportSmart nagy teljesítményű crossover abroncsait választotta versenymotorjaira, nem előzmények nélkül, hiszen az úttörő Dunlop technológiák már többször bizonyították, hogy mire képesek a versenypályán, és nem csak az IDM versenyen, de a Moto2-ben is. A Dunlop a verseny-gumiabroncsok kizárólagos beszállítója mindkét bajnokság esetében.

HIRDETÉS (x)

A német IDM sorozatban utcára tervezett sportmotorok széles skálája méri össze erejét egymással, a KTM és a Ducati elképesztően nagy nyomatékkal bíró, V-elrendezésű ikerhengeres sportgépeitől kezdve, egészen a nagyteljesítményű, többhengeres Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki és BMW sportmotorokig.

Minden motor más és más mértékben veszi igénybe a gumiabroncsokat. A 2010-es IDM szezon rendkívül szoros befutói méltán demonstrálták a Dunlop gumiabroncsok képességeit, milyen nagyszerűen képesek megfelelni az eltérő motorok eltérő igényeinek. A Hockenheimi versenyre való kvalifikáció során az első tíz motor mindössze 0,3 másodpercre volt egymástól.

A KTM RC8R, mely megnyerte az IDM gyártók versenyét, rendkívül nagy követelményeket támaszt az abroncsokkal szemben. Még alapkivitelben is 129 kW-os teljesítményt ad le 10.250 ford./perc fordulatszámon és 123 Nm-es bődületes nyomatékot ad le 8000 ford./perc fordulatszámon az 1195 cm3 űrtartalmú, V-elrendezésű ikerhengeres erőgép.

A SportSmart éveken át tartó sikeres versenyzés során kifejlesztett, úttörő Multi-Tread (MT) többrétegű technológiája szívósabb, alacsonyabb hőmérsékleten futó keveréket alkalmaz, amely biztosítja az egyenes vonalú stabilitást, abroncstapadást, fékezést és a hosszabb futófelület-élettartamot, amíg a motorkerékpár egyenesen áll. A középső futófelület mindkét oldalán alkalmazott különböző összetevőket kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy maximális bedőlési szögek mellett is optimális tapadást biztosítsanak.

Ezen tulajdonságainak köszönhetően az abroncs tökéletesen illeszkedik a KTM RC8R utcai sportmotorhoz, mely a kiváló teljesítményt ötvözi a tökéletes kezelhetőséggel egy olyan versenypályára alkalmas csomagban, ami ugyanúgy alkalmas egy kiadós alpesi túrázáshoz is.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!