Motoros Láma

A szintén biker Láma Ole Nydhal október 7-én és 8-án hazánkban tartott előadásokat, hogy népszerűsítse új könyvét Ahogy a dolgok vannak címmel.

Láma Ole Nydahl egyike azon kevés nyugatiaknak, akik a tibeti buddhista hagyomány teljes jogú lámái és meditációs tanítói. 1969 decemberében feleségével, Hannah-val első nyugati tanítványai lettek a 16. Gyalva Karmapának, Rangdzsung Rigpe Dordzsénak, aki a század egyik legnagyobb jógija és a tibeti buddhizmus Kagyü hagyományának vezetője volt. Karmapa nagy hatással volt életükre – a Himalájában eltöltött intenzív tanulással töltött évek után ő kérte meg Hannah-t és Olét, hogy hozzák el a tibeti buddhizmust Nyugatra.

HIRDETÉS (x)

Az elmúlt csaknem negyven évben megállás nélkül utaztak, tanítottak és meditációs központokat hoztak létre a világ számos országában. A láma egy év alatt kétszer utazza körbe a Földet, szinte minden nap más városban ad 5-6 órás, sőt sok esetben egész napos tanításokat, megosztva tapasztalatait minden nyitott emberrel. Az általa fáradhatatlan munkával közvetített szemlélet már eddig is rengeteg ember hasznára vált, amit bizonyít a minden alkalommal megjelenő ezer-kétezer fős hallgatóság is.

1941. március 19-en született Dániában, Koppenhágától északra. Ole, és testvére Björn, igen vad gyerekek voltak. Mindez későbbi fiatalságukra is erősen kihatott. A Koppenhágában töltött ifjúságuk évei alatt a fáramászást és szomszédokkal való veszekedést felváltotta a motorozás és a boksz.

Édesapjuk gimnáziumi tanár volt, és kereken ötven könyvével megújította Dániában a háború utáni németnyelv-oktatást. Olénak már két-három éves korában erős álmai voltak hegyvidéki harcokról, ahol vörös ruhás nőket és férfiakat védelmezett az ellenséges harcosokkal szemben.

Talán ez már egy jel volt az elkövetkező útjához, melyet lámaként kell végigjárnia.

„Egyszerű a receptem: mutasd meg az embereknek annak szükségét, hogy találni kell valamit, ami kivezeti őket a betegségből, az öregségből és a halálból, engedd őket bepillantani az életörömödbe. Mondd meg az embereknek, hogy a tudat olyan, mint a tér: nyílt, tiszta és határtalan; beszélj az útról és a célról is.”

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!