KTM - Sikerek a versenypályán

Az idei versenyszezon számos sikert hozott az osztrák gyárnak.

A KTM idén újra bizonyított, mind a női, mind a férfi motocross versenyeken.  A két legkiemelkedőbb  KTM-es versenyző, Steffi Laier és Marvin Musquin is világbajnoki első helyet szerzett a FIM WMX (női motocross) illetve MX (motocross) versenykategóriákban.

A német Steffi Laier az egyetlen, a vasárnapi, olaszországi Fermoban rendezett versenyen szerzett újabb világbajnoki címet.  Nem hivatalosan azonban már a szombati futam után is világos volt, hogy a másnapi verseny eredménye nem veszélyezteti Laier helyét a dobogó legfelső fokán. Laier összesen 299 pontot szerzett, a második helyezett Livia Lancelotot - aki szintén egy KTM nyergében versenyzik - 46 ponttal előzte meg.

HIRDETÉS (x)

A 2008-as WMX világbajnok Lancelotnak egyébként ez volt az első versenyszezonja a KTM-el. A francia lánynak a 2009-es év meglehetősen rosszul sikerült vállsérülése miatt, így már akkoriban azt jósolták, hogy a teljes gyógyulás után, 2010-ben újra komoly tényezője lesz a motorcross versenyeknek.

Marvin Musquin neve két éve még ismeretlen volt a motorcrossban. Az azonban hamar kiderült róla, hogy rendkívüli tehetsége van ehhez a sporthoz. A 2010-es versenyszezonban nem kevesebb, mint 8 Grand Prix első helyet és 14 egyéni első helyezést begyűjtű Musquin vasárnap újra a dobogó tetején állhatott, és átvehette az MX világbajnoknak kijáró díjat. Az ördögi módon motorozó francia srác legnagyobb ellenfelének a német Ken Roczen bizonyult, akivel az évad második felében komoly harcokat vívtak.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!