KTM - Sikerek a versenypályán

Az idei versenyszezon számos sikert hozott az osztrák gyárnak.

A KTM idén újra bizonyított, mind a női, mind a férfi motocross versenyeken.  A két legkiemelkedőbb  KTM-es versenyző, Steffi Laier és Marvin Musquin is világbajnoki első helyet szerzett a FIM WMX (női motocross) illetve MX (motocross) versenykategóriákban.

A német Steffi Laier az egyetlen, a vasárnapi, olaszországi Fermoban rendezett versenyen szerzett újabb világbajnoki címet.  Nem hivatalosan azonban már a szombati futam után is világos volt, hogy a másnapi verseny eredménye nem veszélyezteti Laier helyét a dobogó legfelső fokán. Laier összesen 299 pontot szerzett, a második helyezett Livia Lancelotot - aki szintén egy KTM nyergében versenyzik - 46 ponttal előzte meg.

HIRDETÉS (x)

A 2008-as WMX világbajnok Lancelotnak egyébként ez volt az első versenyszezonja a KTM-el. A francia lánynak a 2009-es év meglehetősen rosszul sikerült vállsérülése miatt, így már akkoriban azt jósolták, hogy a teljes gyógyulás után, 2010-ben újra komoly tényezője lesz a motorcross versenyeknek.

Marvin Musquin neve két éve még ismeretlen volt a motorcrossban. Az azonban hamar kiderült róla, hogy rendkívüli tehetsége van ehhez a sporthoz. A 2010-es versenyszezonban nem kevesebb, mint 8 Grand Prix első helyet és 14 egyéni első helyezést begyűjtű Musquin vasárnap újra a dobogó tetején állhatott, és átvehette az MX világbajnoknak kijáró díjat. Az ördögi módon motorozó francia srác legnagyobb ellenfelének a német Ken Roczen bizonyult, akivel az évad második felében komoly harcokat vívtak.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Rá kell jönnöm, hogy ki kell szakadnom a mókuskerékből, hogy ne fásuljak bele. Ilyenkor valami...
Bővebben...
Sosem voltam a konyha ördöge/tündére, de miután a motorok már a téli álmukat alusszák, én...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!