Elárverezték a köztársasági elnök Harley-Davidsonját

Az első licitáló a Harley-Davidson Budapest volt hárommillió forinttal, de a végén mégsem az övék lett a motor.

Dr. Schmitt Pál, a magyar Országgyűlés elnöke, akit június 29-én köztársasági elnöknek választottak, az árvízkárosultak megsegítése céljából árverésre ajánlotta Harley-Davidson WLA 42/A típusú jelenleg is üzemképes, nagyértékű Oldtimer motorkerékpárját. A 11. Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál szívesen biztosította a helyszínt a felajánláshoz és Dr. Schmitt Pál Alsóörsön személyesen mutatta be az aukcióra szánt motorját.

A licitálás július 2-án 16 órakor befejeződött. A nyeres a Fundamenta lakáskassza és az Erste Lizing lett. A két cég közösen hatmillió forintot adott össze. Az elárverezett motort és a befolyt összeget a sajtó képviselői előtt 2010. július 7-én a Club 66 étteremben adták át az országos jótékonysági kampány szervezőjének, a Duna Televízió képviselőjének.

 

HIRDETÉS (x)

Dr. Schmitt Pál elmondta, hogy a most befolyt összeg mellett a Magyar Olimpiai Bizottság ötmillió forinttal járult hozzá az árvízkárosultak megsegítéséhez. A

Még több kép a galériában!Az 1942-es Harley-Davidson motorkerékpárt a King Machine műhelyében Király Ákos újította fel, illetve restaurálta eredeti állapotúra. A motor típusmegjelölésében a "W" az 1940-es évek elején a legújabb fejlesztésű, 45 köbhüvyelykes (740 cm3), flathead motorra utal, az "L" a Harley-Davidson motoroknál szokásos magas kompressziójú motorblokkal szemben a rövid ideig gyártott "low compression" vagyis alacsony kompressziójú motorblokk megjelölése. Az "A"-val a katonai modelleket jelölték.

A veterán motorkerékpár ezetúl az OMSZ Mentőmotoros Szolgálaté lesz, akik promóciós célokra használják majd.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!