Újabb mentőmotorok az OMSz-nél

A tavaly átadott Harley-Davidson után június 10-én három újabb, életmentő felszereléssel ellátott Honda Pan European típusú mentőmotort adományozott az Erste Leasing cégcsoport a mentőmotorosoknak.

Az Országos Mentőszolgálat motoros szolgálata immár hat éve működik nagy sikerrel: bizonyos közlekedési körülmények között a kétkerekű mentőjárművek gyorsabban tudják megközelíteni egy-egy baleset helyszínét, ami adott esetben életmentő lehet.

Megyeri István, az Erste Leasing elnök-vezérigazgatója az adományozással kapcsolatban elmondta: "az Erste Leasing kiemelten fontosnak tartja a közúti közlekedés biztonságának fokozását, ezért is döntött úgy, hogy szorosan együttműködik az OMSZ-szel, és a nehéz gazdasági körülmények ellenére idén újabb három motorkerékpárt adományoz a motoros szolgálatnak."

HIRDETÉS (x)

Dr. Simon Marianna az OMSZ főigazgatója-helyettese hozzátette: "nemzetközi példák alapján 2005-ben állították szolgálatba Magyarországon az első mentőorvosi motort, melyből ma már négy üzemel folyamatosan. A nagyteljesítményű motorokkal, teljes életmentő felszereléssel vonuló orvosok, mentőtisztek mellett 2008 óta robogós elsősegélynyújtók is tevékenykednek a nyári idényben. 2009-ben az Országos Mentőszolgálat mentőmotorosai több mint hétszáz esetben nyújtottak segítséget balesetek, rosszullétek helyszínein, járműveik több mint 50 ezer kilométert futottak."

"Számos korábbi eset bizonyítja, hogy bizonyos közlekedési körülmények között a kétkerekű mentőjárművek gyorsabban és hatékonyabban tudnak megközelíteni egy-egy baleseti helyszínt, ami adott esetben akár emberéletekben is mérhető. Mivel mentőmotorok rendkívül korlátozott számban állnak az OMSZ rendelkezésére, ezért különösen nagy öröm az Erste Leasing újbóli adománya" – emelte ki az OMSZ főigazgatója.

"A cég számára kiemelten fontos, hogy ne csak a járműhöz jutásban legyen partner, hanem abban is, hogy az ügyfeleik biztonságosan tudjanak közlekedni. A mentőmotor a tapasztalatok alapján 90 százalékban autósokat ment, így az újabb motorok ennek a törekvésnek is a szimbólumai" – emelte ki Megyeri István elnök-vezérigazgató.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!