Újabb mentőmotorok az OMSz-nél

A tavaly átadott Harley-Davidson után június 10-én három újabb, életmentő felszereléssel ellátott Honda Pan European típusú mentőmotort adományozott az Erste Leasing cégcsoport a mentőmotorosoknak.

Az Országos Mentőszolgálat motoros szolgálata immár hat éve működik nagy sikerrel: bizonyos közlekedési körülmények között a kétkerekű mentőjárművek gyorsabban tudják megközelíteni egy-egy baleset helyszínét, ami adott esetben életmentő lehet.

Megyeri István, az Erste Leasing elnök-vezérigazgatója az adományozással kapcsolatban elmondta: "az Erste Leasing kiemelten fontosnak tartja a közúti közlekedés biztonságának fokozását, ezért is döntött úgy, hogy szorosan együttműködik az OMSZ-szel, és a nehéz gazdasági körülmények ellenére idén újabb három motorkerékpárt adományoz a motoros szolgálatnak."

HIRDETÉS (x)

Dr. Simon Marianna az OMSZ főigazgatója-helyettese hozzátette: "nemzetközi példák alapján 2005-ben állították szolgálatba Magyarországon az első mentőorvosi motort, melyből ma már négy üzemel folyamatosan. A nagyteljesítményű motorokkal, teljes életmentő felszereléssel vonuló orvosok, mentőtisztek mellett 2008 óta robogós elsősegélynyújtók is tevékenykednek a nyári idényben. 2009-ben az Országos Mentőszolgálat mentőmotorosai több mint hétszáz esetben nyújtottak segítséget balesetek, rosszullétek helyszínein, járműveik több mint 50 ezer kilométert futottak."

"Számos korábbi eset bizonyítja, hogy bizonyos közlekedési körülmények között a kétkerekű mentőjárművek gyorsabban és hatékonyabban tudnak megközelíteni egy-egy baleseti helyszínt, ami adott esetben akár emberéletekben is mérhető. Mivel mentőmotorok rendkívül korlátozott számban állnak az OMSZ rendelkezésére, ezért különösen nagy öröm az Erste Leasing újbóli adománya" – emelte ki az OMSZ főigazgatója.

"A cég számára kiemelten fontos, hogy ne csak a járműhöz jutásban legyen partner, hanem abban is, hogy az ügyfeleik biztonságosan tudjanak közlekedni. A mentőmotor a tapasztalatok alapján 90 százalékban autósokat ment, így az újabb motorok ennek a törekvésnek is a szimbólumai" – emelte ki Megyeri István elnök-vezérigazgató.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Érezted már, hogy döntened kell, de nem tudsz..... Meghallgatsz ilyenkor mindenkit, hátha segít a jó...
Bővebben...
Szerintem nincs mit hozzáfűzni a képhez. A tavasz már a kanyarban van. ​ Nálunk egyébként...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!