Év végén bezár az MZ gyár

Habár a II Világháborút és a kommunista korszakot is túlélte, a világ egyik legrégebbi motorgyára, a zschopaui MZ gyár az év végén végleg befejezi a termelést.

A volt kelet-német Motorcycle Works Zschopau már azóta csak veszteséget termel, hogy 1996-ban megvásárolta a Hong Leong Industries. Habár az új tulajdonosoknak köszönhetően számos új MZ modell is megjelent a piacon, a nagy japán gyártókkal nem sikerült felvenni a versenyt.

A további veszteséget a malayziai tulajdonosok döntése alapján a gyár bezárásával tudják csak megállítani. Így most már szinte biztos, hogy a 2008-as év végén bezár az 1922-ben alapított gyár, és ezzel együtt befejeződik a legendás kelet-német MZ motorkerékpárok gyártása is.

HIRDETÉS (x)

A német sajtó információi szerint a gyárnak december 31-én kell befejeznie a motorok előállítását. Ez az a dátum ugyanis, amikor a kormánytól érkező támogatások megszűnnek. Ezzel egy időben nagyjából 40 munkás fogja elveszteni állását, és egyetlen német motorkerékpárként már csak a BMW marad.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!