A BMW 20 év után megújította a márka logóját

bmw uj logo 1A német autógyár emblémája csaknem egy évszázada alapvetően ugyanolyan, csak időről-időre kisebb frissítéseket ejtettek meg rajta. Most ismét elérkezett a márkafrissítés ideje.

A jelenlegi trend szerint a logótervezésnél alapvető szempont, hogy a márkát képviselő grafikai elem minél egyszerűbb legyen. Ez nemcsak a megjegyezhetőség szempontjából fontos, hanem azért is, mert nem árt szem előtt tartani, hogy minél többféleképpen felhasználható és felismerhető legyen.

A logónak ugyanúgy felismerhetőnek kell lennie egy óriásplakáton, mint egy reklámtollon, és fekete-fehérben és színesben is ugyanazt az üzenetet kell hordoznia. Egy autó- és motormárka esetében pedig még azt sem árt figyelembe venni, hogy a járművek emblémájaként is jól mutasson.

HIRDETÉS (x)

Ez utóbbi azonban ebben az esetben nem szerepel a tervek között. A BMW képviselői ugyanis úgy nyilatkoztak, hogy az új logót kizárólag az online kommunikációra tervezték és a járműveken nem fog megjelenni. Ennek mondjuk ellentmond, hogy az új logóról közzétett képeken épp egy szeméélyautó elején mutatják be az új, átlátszó emblémát.

bmw uj logo 2

A BMW így nyilatkozott az új logóról:

"A BMW kapcsolati márkává válik. A régi fekete gyűrűt kicseréltük, így az új logó nagyobb nyitottságot és tisztaságot szimbolizál. Ezt az új, átlátszó verziót arra szeretnénk felhasználni, hogy ügyfeleinket minden eddiginél jobban várjuk, hogy váljanak a BMW világának a részeseivé."

Az új logó egyelőre megosztja a közvéleményt. Vannak,kiknek tetszik a leegyszerűsített dizájn és olyanok is, akik visszasírják a régi, megszokott emblémát.

bmw uj logo 3

Te mit szólsz hozzá? Hogy tetszik az új verzó?

 

Forrás: Kreatív.hu, Jalopnik.com

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!