A MAMI feljebb váltott - már egyetemi végzettséget is kaphatsz

mami hreFebruár elején már lezárult a jelentkezés a MAMI új, Integrált motorkerékpár- és versenyszakmérnök egyetemi képzésére, és Talma idén is ott lesz a tanulók között.

Tavaly már beszámoltunk róla, hogy a MAMI szakközépiskola a győri Széchenyi István Egyetemmel összefogva egyetemi szintű képzést indított, ahol a jövő versenymérnökeit képzik majd. Az első évfolyam egyfajta tesztüzemben zajlott, a kikerülő tanulók - ahogy Talmácsi Gábor gyorsasági motoros világbajnokunk is - a későbbiekben oktatóként vesznek majd részt az iskola munkájában.

Fontos tudni, hogy a versenymérnök képzés nem motorszerelő képzés! A versenymérnök képzésen azzal foglalkoznak, hogy egy verseny járművet - és nem feltétlenül csak egy motorkerékpárt, hanem versenyautót is - és egy csapatot hogyan kell üzemeltetni.

HIRDETÉS (x)

További elsajátítandó a képzés során, hogy a csapatnak-csapattagoknak milyen feladataik vannak annak elérése érdekében, hogy a versenyző fel tudjon állni a rajtrácsra, netalántán a dobogóra.

Minden félév teljesítéséhez előírás legalább egy magyar bajnoki és legalább egy nemzetközi versenyen való részvétel, ami tényleges versenymérnöki munkát jelent. Ehhez magát a csapatot a MAMI biztosítja a HR Racing Team révén.

A www.mami.hu oldalán a következő olvasható:

„Közel öt éves előkészítő munkával a Széchenyi István Egyetem Audi Karának Járműfejlesztési Tanszéke és a MAMI SZKI közösen 2019 februárjában sikeresen elindította az Integrált motorkerékpár- versenyszakmérnöki képzést.

A képzés egyesíti a motorkerékpár-szerelő képzés, a versenyszerelő képzés, a motorversenyzés és ezen belül az utánpótlás nevelés és a felsőoktatás, kutatás/fejlesztés előnyeit, hogy a rendszerben alkalmazott eszközök, technológiák, tudásbázisok minél több szereplő számára biztosítsák a színvonalas előrelépés lehetőségeit.

A gyakorlatcentrikus oktatási program záloga annak, hogy a megszerzett tudással a versenypályákon, teszteken, tesztmérnöki feladatokon gyors, hatékony és eredménycentrikus mérnöki tudást szerezzenek a végzett hallgatók.

További felvételi információk az egyetem oldalán olvashatók.”

Ha képzésekkel kapcsolatban bármilyen további kérdésed van, akkor látogass el a mami.hu weboldalára, ahol megtalálod a telefonszámot és az email címet. Ezeken tudsz érdeklődni.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!