A Harley-Davidson eladásai lassan hanyatlanak

harley davidson evertekelesA Harley múlt héten kiadott 2019 utolsó negyedévéről szóló beszámolója alapján tovább csökkentek a hazai eladásai. A várható tendencia az, hogy a következő évre nagyobb lesz a cég nemzetközi forgalma, mint az Egyesült Államokban eladott motorok száma.

Hiába próbálják a hazai eladásokat növelni, a kereslet egyre csökken, és egyelőre az új generációt megcélzó elektromos Harley, a LiveWire sem futott valami nagyot.

Lássuk a számokat: A Harley-Davidson cég motorkerékpárokból származó bevételei 8,5%-kal, összesen 874,1 millió dollárra csökkentek 2019 utolsó negyedévében. Ez a szám sokkal nagyobb, mint az elemzők által előrejelzett 3,4% -os csökkenés.

HIRDETÉS (x)

Az elmúlt 16 év alatt a Harley motorkerékpár értékesítése Amerikában tavaly volt a legalacsonyabb. Az elmúlt 12 negyedév csökkenő értékesítése arra kényszerítette a társaságot, hogy szűkítse a motorkerékpárok kínálatát az árengedményes nyomás megakadályozása és a profit védelme érdekében.

2019-ben a motorkerékpárok szállítási volumene az elmúlt két évtizedben a legalacsonyabb volt az Egyesült Államokban. A globális szállítmányok pedig 2010 óta most mutatták a legkisebb számokat. A motorkerékpár-gyár részvényára 44%-kal csökkent az elmúlt öt évben.

A Harley 2019-re 423,6 millió dollár, azaz részvényenkénti 2,68 dollár bevételt jelentett, amely az 2018. évi 531,5 millió dollárról vagy 3,19 dollárrészről csökkent ennyire. A Harley továbbra is jövedelmező vállalat, ebben biztosak lehetünk: a 2019-es 423,6 millió dolláros bevétellel elég szép, csak akkor ijesztő, ha a 2018-ban elért 531,5 millió dollárral vetjük össze. Habár az utolsó negyedéves eredmények növekedést mutatnak az előző év hasonló időszakához képest, az egész éves eredményt nézve mégis csökkenés mutatkozik.

A Harley számára leginkább aggasztó, hogy csökkenő eladási számokat jelentenek egy olyan időszakban, amikor erős a gazdaság.

A dolgok annyira rosszra fordultak, hogy a Harley vezérigazgatóját, Matt Levatichot megkérdezték egy konferenciabeszélgetés során, hogy a társaság fontolóra veszi-e az eladást, hogy ezáltal a legtöbb bevételt szerezze a részvényesei pénzéért, és egy új tulajdonossal esélyt adjon a dolgok megfordításához. Levatich válasza - hogy Harley mindig azt teszi, ami a legjobb a részvényesei számára - nem minősült válasznak, ám később Levatich azt mondta, hogy a 2020-as év „a vállalkozás számára kulcsfontosságú év” lesz, és ezzel nehéz nem egyetérteni.

Ennek ellenére a leginkább aggasztó a nemzetközi értékesítés. Ez az a hely, ahol a Harley úgy érezheti, hogy itt még növekedhet, de a tavalyi évben a nemzetközi értékesítés is csökkent. Ennek ellenére a társaság reméli, hogy 2020-ban jobb lesz. Egy év múlva ilyenkor megtudjuk, hogy lehetséges-e a fordulat.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!