Viszlát Ford, hello GMC – A hűtlen Harley új társat talált

harley sierra 01Nem újdonság autó és motormárkák találkozása egy jól felextrázott négykerekű formájában. A Ford már jó ideje a Harley-Davidsonnal együttműködve, egymás márkájának erősítésének érdekében számtalan HD-s extrákkal ellátott pick-upot dobott már piacra.

A tehetősebb motorosok, akik a hétköznapokon és a szezonon kívüli időszakban is tudatni akarják a jónéppel, hogy ők bizony fanatikus Harley rajongók, előszeretettel vásárolták ezeket a nagy dögöket. Mégiscsak menőbb, mint egy HD matricát rakni a kocsink hátsó szélvédőjére. Bár az kicsit olcsóbb.

Az után, hogy 2013-ban a nagy múltú motorkerékpár gyártó elhagyta a Fordot, és a Tuscany Motor Company nevű céget bízta meg azzal, hogy számára hasonló, a Fordos érában megszokott négykerekű monstrumot hozzon létre. Az új alap a GMC Sierra pick-up lett, ami hasonló felépítésű, mint a Ford F-150, de más koncepció szerint módosult.

HIRDETÉS (x)

22 collos felnijein, - melyek a Fat Boy-ok felnijeire emlékeztetnek - 35 coll külső átmérőjű gumik feszülnek, futóműve a BDS által gyártott speciális szettel lett magasítva, melyet a Fox márkanevet viselő lengéscsillapítók tartanak kordában. Továbbá átdolgozták a hűtőmaszkot, - mely egy ledes díszfényt is rejt - az első és hátsó lökhárítót és a kipufogó végeket.

harley sierra 02A motorháztetőn egy valóban funkcionáló ram air légbeömlőt kapott helyet. A hűtőrácson található GMC felirat alatt jól észrevehetően olvasható a motormárka neve, így kellőképpen jelezve van a pick-up tulajdonosának szenvedélye.

A gyári Sierra modelltől a HD-GMC több mint 65 részletben tér el, melyekből csak néhányat soroltunk fel. Ha valaki testközelből látja, bőven lesz néznivalója a sok HD logó és felirat által egyedivé varázsolt, bőrrel bevont belsőben is.

harley sierra 02A nagyközönség először a Barret-Jackson aukciós ház rendezvényén, az arizoniai Scottsdale-ben tapogathatta meg a behemótokat. Az első szériában 250 darab Harley-Davidson Sierra került a kereskedésekbe.

A motorkínálatról még nincsenek pontos hírek, de remélhetőleg nem fogják bosszantani a vásárlókat azzal, hogy nem teszik lehetővé a 5.3 literes V8-as verziót, és csak egy csoffadt, 2.7 literes turbómotort dobnak a motortérbe. Esélyes továbbá az, hogy a 3.0-as diesel és a 6.2 literes V8-as motort egyáltalán nem veszik számításba. A borsos ár miatt a vásárlók elvárhatnák azt, hogy olyan motort válasszanak, amilyet szeretnének.

A HD Sierra ára közel a duplája, mint amennyit a szériamodellekért elkérnek. Nem sokkal van 100 000 dollár alatt ez az összeg, ami közel 30 millió jó magyar forintnyi. Nem széria ugyan, de mégsem egyedi. A 250 darab eladása után nyilván készül még belőlük több is, és ennyi pénzért kicsit sok ez a kocsi úgy, hogy könnyen jöhet egy teljesen ugyanolyan szembe velünk az utcán. Jó, Amerika nagy, ott ezzel a darabszámmal nem fogják uralni az utcaképet.

harley sierra 02harley sierra 02harley sierra 02

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!