(vissza)Alakul a motorkerékpár piac

Tartalomjegyzék

mge evertekelo 1A tavalyi statisztikákból az derül ki, hogy van okunk az örömre: a 2019-es új motor eladások újra elérték a 10 évvel ezelőtti darabszámot, sőt még valamennyivel meg is haladták azt.

A Magyar Gépjárműimpotőrök Egyesülete 2020 január 7-én reggel tartotta szokásos évi évértékelő beszámolóval összekötött sajtóreggelijét a Hélia Hotelben, Budapesten. Az egyesület tagjai, a különböző gépjármű importörök képviselői és a sajtó képviselői ismét betekintést kaptak az elmúlt év eredményeibe.

Mivel minket kevéssé érdekelnek a személyautók, kishaszon gépjárművek, kamionok, pótkocsik és egyebek eladási statisztikái, rögtön a végéről kezdem, hiszen az utolsóként hangzott el Német Gergely, az egyesület motoros tagozatának képviselőjének előadása. Előadását egyből egy jó hírrel kezdte, ugyanis ahogy az ábrán is látható, a tavalyi évben végre új erőre kapott a magyarországi motorkerékpár piac.

HIRDETÉS (x)

Jó hír még az is, hogy a december végéig realizát 4074 darab eladott motorkerékpár nagyban felülmúlta az év elején prognosztizált, a 2018-as évhez képest 10% növekedéssel számoló 3300 darabot. Ahogy az előadásban elhangzott, ez a szám még magasabb is lehetne. Jelenleg a magyar piacon az eladott kétkerekűek legnagyobb részét a segédmotoros kerékpárok vagyis az 50 cm3 alatti robogók teszik ki, ezek azonban nincsenek regisztrálva ezért nem is szerepelnek a gépjármű eladási statisztikákban sem.

2019-es motorkerékpár eladási statisztikák

mge evertekelo 4Mivel a motorkerékpárok esetében erősen szezonális járművekről beszélünk, érthető az is, hogy az eladások az év második negyedévében a legmagasabbak. Így volt ez 2017-ben és 2018-ban is. Ez a tendencia 2019-ben sem változott csak a számok nőttek.

Az eladott motorkerékpárok fajtái közül nagyban kiemelkednek a legjobban kihasználható, 500-800 cm3 közötti on-off kategóriába tartozó motorkerékpárok. Ez a kategória azt jelenti, hogy tulajdonosaik nagy valószínűséggel hétköznapokon ingázásra használt motorkerékpárjukkal hétvégén túrázni is járnak. Ez a kategória az összes eladás 23,12%-át teszi ki.

A második helyen az összes eladott motorkerékpár 18,88%-át kitevő naked kategória áll. Ezekről a motorokról nagyjából ugyanaz elmondható, mint a fenti kategóriáról is, tulajdonosaik nem lőttek mellé, hiszen a praktikus járművek a városban és az országúton is megállják a helyüket, ugyanúgy, ahogy az óriásrobogók (15,72%) és a 125 cm3-es robogók is (13,63%).

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Február 2-án hoztuk el a motort, és következő héten volt lehetőségünk arra, hogy egy kicsit...
Bővebben...
Ránéztem ma a hétvégi időjárás előrejelzésre. Bár tisztában vagyok vele, hogy gyakran még aznap este...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!