Hír a demonstrációról

Hosszú hallgatás után váratlanul hír jött az RraceMono motoros nonprofit érdekvédelmi szervezet demonstrációjának eredményéről.

Bizonyára minden motoros emlékszik rá, hogy még a nyár elején motoros demonstrációt hirdetett az Rrace Mono motoros nonprofit érdekvédelmi szervezet. A békés tüntetés célja a motorosokat súlytó aránytalan adók, így a 2007-től bevezetésre kerülő, a súlyadó helyébe lépő teljesítmény adó és az autópályadíjak elleni tiltakozás volt.

A teljesítményadó kiszámítása:

  • gyártási évében és az azt követő 3 naptári évben 300 Ft/kilowatt,
  • gyártási évet követő 4-7. naptári évben 260 Ft/kilowatt,
  • gyártási évet követő 8-11. naptári évben 200 Ft/kilowatt,
  • gyártási évet követő 12-15. naptári évben 160 Ft/kilowatt,
  • gyártási évet követő 16. naptári évben és az azt követő naptári években 120 Ft/kilowatt.
HIRDETÉS (x)

A nyár folyamán még a csapból is a szeptember 9-én éjfélre, a budapesti Nagykörútra meghirdetett időpont folyt. Ezzel szemben szeptember 1-én kiderült, hogy a Nagykörút helyett a felvonulási tér lett a helyszín, éjfél helyett pedig este hét óra lett az időpont. Még így is 12 000 motoros tartotta fontosnak, hogy békésen demonstráljon az őket súlytó "megszorító intézkedések" ellen.

Az utóbbi hetek eseményei azt bizonyítják, hogy a rendezvény túlságosan is békésre sikerült. A motoros sajtón kívül alig néhány médium érezte említésre méltónak a rendzavarás nélkül folyó demonstrációt, amelyre az ország minden részéről érkeztek résztvevők. És sajnos azóta sem lehetett hallani arról, hogy mi lett az összegyűjtött aláírások sorsa.

Most azonban hír érkezett a szervezőktől, miszerint a Pénzügyminisztérium államtitkára e hét pénteken, azaz 2006. október 27-én fogadja a motorosok képviseletében az RraceMono szervezet tagjait egy átfogó megbeszélésre. Az ott elhangzottakról és a tárgyalás eredményéről pedig az ígéretek szerint friss információkat is kapunk majd.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!