A JetPack gépe lehet az első használható repülő motorkerékpár

jetpack aviation speederA hátra szerelhető jet pack-ekre szakosodott légiközlekedési vállalat szórakoztató repülő motorkerékpárt fejleszt, és már egészen jól állnak vele.

A JetPack Aviation, a rekreációs jet-pack-ek készítője választ talált azon utazók számára, akik nem szeretnének csak ülni és lógatni a lábukat repülés közben. A társaság kifejlesztett egy repülő motorkerékpárt, amelyet The Speeder névre kereszteltek.

Az új fejlesztés két verzióban kapható - az ultra könnyű és a kísérleti. A Speeder lehet az első turbina hajtású, teljesen stabilizált, függőleges fel- és leszálló személyi repülőgép, amelyet valaha építettek.

HIRDETÉS (x)

Mivel az új Speeder teljes mértékben stabilizált, minimális pilótaképzésre lesz szükség a vezetéséhez. Az Ultralight nem igényel repülési engedélyt, és 60 MPH sebességgel utazik, mindössze 5 liter üzemanyagot szállítva. Az Experimental Speederhez pilóta engedélyére van szükség, és nincs üzemanyag- vagy sebességkorlátozása, és képes 150 mph (kb. 241 km/óra) sebességgel haladni 15 000 lábig (4572 m).

A JetPack 1,8 millió eurót gyűjtött prototípusainak fejlesztésére, elsősorban olyan angyal befektetők csoportjától, amelyek között szerepel a Draper Associates, a Skype társalapítója, Jaan Tallinn, YC és a Cathexis Ventures. A Speeder-nek nincs szabad rotorja, így biztonságosabbá válik, mint a többi VTOL (vertical take-off and landing - függőleges fel és leszálló) kivitel.

jetpack aviation military speederA társaság jetpackjét az FAA hitelesítette, és az Egyesült Államok Haditengerészetének különleges erõi számára áll rendelkezésre rövid távolságú csapatok szállításához. A társaság azt is reméli, hogy az új Speeder-t más katonai műveletekhez is fogják majd használni.

Más, hasonló VOTL konstrukcióktól eltérően, a Speeder-t turbinák hajtják nem pedig elemek, ami a gyors fejlesztést életképesebbé teszi. A JetPack alapítója, David Mayman szerint „Az akkumulátor aktuális energiasűrűsége túl alacsony ahhoz, hogy a legtöbb elektromos meghajtású VTOL valóban praktikus legyen”, de a társaság 5-10 éven belül tervezi az akkumulátor energiára történő átállást. Mindeközben a tervek szerint az Ultralight Speeder-ből körülbelül 115 000 000 Forintnyit fognak értékesíteni.

 

Webhely:

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Nem tudom, mennyire vagytok képben, szerintem épp eleget hallottatok már a zűrös "otthoni" dolgaimról. Most...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!