Wagner Gábor motoros tűzoltóként segíti a bajbajutottakat

wagner gabor motoros tuzoltoWagner Gábor önkéntes motoros tűzoltó, az ÉrMe Bakony Klub tagja, s imád motorozni, nem mellesleg életeket ment piros Yamaha motorjával, amely műszaki mentésre alkalmas szerszámokkal van felszerelve.

Motoros tűzoltókat nem minden nap lát az ember lánya, ami nem véletlen, hiszen Magyarországon csupán két helyen, mégpedig Pomázon és Bakonyszentlászlón látnak el szolgálatot.

Wagner Gábor egy Bakonyban lévő faluban él, s immár 6 éve a veszprémvarsányi önkéntes tűzoltók kötelékében segít, ahol csak tud.

HIRDETÉS (x)

Elmondása szerint, a bakonyi turistautakon, a Cuha-völgy sziklái között sajnos sok a baleset, s a legközelebbi hivatásos tűzoltóegység Pannonhalmán található, ami időben körülbelül 20 perces út gépkocsival.

A motoros tűzoltók feladata, hogy amire kiér a tűzoltóegység, addigra kezdjék meg a műszaki mentést, tehát áramtalanítják az adott járművet; amennyiben az utasok benn rekedtek, segítenek nekik; illetve tűz esetén elkezdik az elsődleges oltást – mondta a motoros a VEOL-nak adott interjújában.

Wagner Gábor szereti, amit csinál, hiszen motoros és tűzoltó egyszerre, s megvan a megfelelő képzettsége, gyakorlati jártassága, hogy megfelelő segítséget tudjon nyújtani – a Győrben lévő Petz Aladár Megyei Oktató Kórház munkavédelmi vezetője, tűzvédelmi felelőse.

A tűzoltók működési rendjét az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság koordinálja, s a megyei parancsnokságtól kapják a riasztást.

Forrás, fotó: VEOL a Veszprém megyei hírportál

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!