A dánoknak vikingjük van, nekünk lovasíjászos közlekedési lámpa kellene!

viking kozlekedesi lampaEgy dán tengerparti városban, Aarhus-ban kis viking alakokra cserélték a közlekedési lámpák egy részét, ugyanis eredeti viking település volt a régi időkben.

Aarhus városa a 8. századból származik, s napjainkban 300 ezer ember él itt, akik nagyon büszkék elődjeikre, s történelmi hagyományaikra. Próbálják is őrizni mindenféle módon!

Természetesen ami egyértelmű, hogy van viking múzeumuk, ami bemutatja a nagy elődöket, életmódjukat, fegyvereiket és így tovább. Sőt, évente egyszer viking fesztivált is rendeznek.

HIRDETÉS (x)

De úgy tűnik, ez még mindig nem volt elég számukra, s úgy gondolták, hogy a hétköznapokban is szeretnének a vikingekre gondolni... már azon túl, hogy nyilván az utcák nevei szintén őrzik a múltat.

Itt jönnek a közlekedési lámpák. A helyi önkormányzat és a közeli Moesgaard Múzeum összefogásának eredménye lett, hogy a városi lámpák egy részét kicserélték kis viking alakokra.

A múzeum igazgatója, Lars Krants szerint, tudvalevő: számos dán város játszott jelentős szerepet a vikingek dicső korában, de Aarhus abban különleges, hogy egyedüliként őrizte meg azóta földrajzi elhelyezkedését. Nem a véletlen műve, hogy oly sok utca nevében szerepel a „graven” (árok) és „volden” (erődítmény) szó.

Az egyértelmű volt, hogy a lakosság körében nagy sikert fog aratni a kezdeményezés - Camilla Pi Kirkegaard szerint, nagyon szórakoztató az ötlet, s amíg az ember áll és várakozik a közlekedési lámpánál, elgondolkodhat a történelem jelentőségén, s hogy kik ők, a dánok valójában.

Ezen felbuzdulva, mindenképpen támogatnám itthon a lovasíjászos lámpák bevezetését!

Forrás, fotó: Mandiner

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!