Ittasan felülsz a motorra egy motoros találkozón?

sirok motoros talalkozo ittas vezetes rendorsegVége lett az idei siroki motoros hétnek, ahol szokás szerint több száz ember szórakozott. A rendőrök sem tétlenkedtek, de az ellenőrzések ellenére több ittas motorost fogtak, illetve balesetek is történtek.

A XX. Siroki Motoros Hét (Bike Week Sirok) vasárnap ért véget, de még a buli kezdetekor a rendőrség munkatársai folyamatos ellenőrzéseket hajtottak végre a környéken.

A SportMotor információi szerint, két baleset történt, illetve leszedtek a motorjaikról piás motorosokat is. Holott, előre felhívta a rendőrség a figyelmet arra, hogy fokozott ellenőrzésekre számíthatnak a motoros találkozóra igyekvő, illetve már onnan elinduló vezetők.

HIRDETÉS (x)

Mindössze egy nap kellett hozzá, de két balesetet is okoztak a motorosok, amelyekben felmerült az ittasság gyanúja. Tehát, nem unatkoztak a kék ruhások a hét folyamán…

Igen, tudom, hány motoros találkozón ültem úgy, hogy szem- és fültanúja voltam annak, hogy jól szórakozó, piás haverok egymástól vették el a motorjaik kulcsát, nehogy baj legyen…

Ilyenkor mindenki nagyon bátorra és vagányra issza magát, no meg ott van a hely hangulata, dübörög a rock, jó csajok vannak… Ja, mert eddig még csak pasikat láttam ilyenformán akarva elindulni motorozni… (Ha van csaj-sztorid ugyanerről, írd meg!)

Szóval, ott van az érzés, és valamelyik barátod konkrétan elkobozza tőled a saját motorod kulcsát, amin még két órahosszáig veszekedtek, majd elfelejted a dolgot… Ilyen az igaz barát! Megúsztál egy balesetet, esetleg egy jogosítvány-bevonást…

A statisztikai adatok alapján, a tavalyi évhez képest csökkent az ittasan okozott balesetek száma (8,6%-ról, 7,6%-ra), de azért főleg ilyenkor, nyáron, amikor tombol a motoros találkozó- és fesztiválszezon, nem árt óvatosnak lenni, inkább nem inni meg azt az hideg sört, bármilyen nehéz is, hiszen jól esne…

Sőt, az ittas vezetésen túl, ilyenkor a hangos kipufogóra és a kopott gumira is figyelj, hiszen emiatt hiszen ezek miatt szintén bírság jár!

Forrás, fotó: SportMotor

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!