Egy baleseti helyszínelő lett a motoros rendőrök országos bajnoka

soltesz tibor motoros rendorok bajnokaA IX. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyen, a motorkerékpáros járőrök összesített versenyében, Soltész Tibor rendőr főtörzsőrmester, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében bizonyult a legjobbnak úgy, hogy nem is motoros rendőr, hanem baleseti helyszínelő és vizsgáló.

A közelmúltban rendezte meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a IX. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt. A megmérettetések sora három napig tartott, amelyeknek Martfű és Szolnok adott otthont.

Soltész Tibor rendőr főtörzsőrmester, aki a motoros járőrök bajnoka lett, az Emődi Autópálya Mérnökségen dolgozik baleseti helyszínelőként, de nem csak az autópályán, hanem megyei szinten is végzi munkáját, amennyiben a helyzet megkívánja.

HIRDETÉS (x)

A rendőrség kötelékéhez 2011-ben csatlakozott, s 5 éve helyszínelő, mert mindenképpen közlekedési rendőr szeretett volna lenni – olvasható a BOON-nak adott interjújában.

A cikkből többek között az is kiderül, hogy Soltész Tibor természetesen imád motorozni, s 18 éve hajtja a vasakat. Nagyon szeretett volna motoros rendőr lenni, de sajnos a meglévő létszám miatt nem volt erre lehetősége.

Szerencsére ezen a versenyen is elindulhatott, mivel megnyerte a megyei fordulót, de elmondása szerint, az esélytelenek nyugalmával érkezett a helyszínre, hiszen Európa-bajnokok is voltak a mezőnyben.

A verseny első napján elméleti kérdésekben kellett megütközniük a versenyzőknek, másnap pedig már a gyakorlati rész következett – futás után kellett nyeregbe pattanniuk, s elindulni a pályán.

Különféle típusú talajokon kellett ügyességi feladatokat végrehajtaniuk a motorral, de nem maradt el a végén a kötélpálya, a futás, a lövés sem.

A r. főtörzsőrmestert az eredményhirdetésnél érte a meglepetés, amikor a gyakorlati verseny legjobbja lett, majd az összesített versenyen is ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Így, Soltész Tibor rendőr főtörzsőrmester képviselheti hazánkat az Európa-bajnokságon, amelyet ősszel rendeznek meg.

Ezúton is gratulálunk neki!

Forrás, fotó: BOON - A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírportál

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!