Műanyagmentes július a Csajok a motoronnal? Tudd meg hogy!

Tartalomjegyzék

muanyagmentesMár három napja tart az a világméretű környezetvédelmi kampány, amely az egyszer használatos műanyagok felhasználásának csökkentésére szólít fel. Csatlakozz te is, megmondom hogyan.

Azt mondják, ha valamit 30 napon keresztül csinálsz, akkor az szokássá válik, úgyhogy az egy hónapig tartó kampány ötlete nem hiábavaló. Persze ha csak egy hónapig mindenki odafigyelne arra, hogy kevesebb műanyag szemetet termeljen, az nagy megkönnyebbülés lenne a Földünk számára.

Valójában mi a családban már évek óta próbálunk úgy élni, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk. A motorozás helyett persze kerékpározhatnánk is, de attól, hogy a valódi helyett vaslovat használunk, még így is figyelünk a környezetvédelemre. Például mióta komposztálunk (már jó 10 éve), a kommunális szemetünk a felére csökkent.

HIRDETÉS (x)

A komposztálás egy városi lakásban nehezen kivitelezhető, de aki teheti egyszerűen kialakíthat egy komposztálót a kert végében. Ha minden szerves hulladékot ott gyűjtesz - márpedig egy városi háztartásban is rengeteg ilyen termelődik - egy év múlva finom, gazdag tápanyaggal lepheted meg a növényeidet, akik még több virággal vagy terméssel hálálják ezt meg. Simán megéri.

Mit tehetsz még a környezetedért?

Arról, hogy hogyan tudsz csatlakozni a nemzetközi kampányhoz, ebből a kisfilmből tájékozódhatsz és a honlapon adnak pár ötletet is, hogy milyen apró változtatásokkal tudod csökkenteni az egyszer használatos műanyag szemetet.

Amellett, hogy nem használsz szívószálat, szemeteszsákot, és nem kérsz kupakot a a műanyag kávéscsészédre, még számos más foráját is választhatod a műanyagok likvidálásának. De mivel helyettesítsd őket?

A különböző internetes fórumokon napok óta azt látom, hogy a legnagyobb kihívást a nejlonzacskó-mentes vásárlás okozza. Csoportok alakulnak, ahol ilyen vászonszütyőket varrnak együtt a nők, hogy azzal mehessenek ezután a piacra.

 

De neked nem kell varrnod! Megmondjam hogy úszhatod meg? Akkor lapozz tovább!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!