Olcsó, 338 köbcentis kínai Harley-Davidsont valaki?!

harley davidson qianjiang motorcycleAz amerikai Harley-Davidson együttműködésre lép a kínai Qianjiang Motorcycle Company-val, hogy 338 köbcentis motorokat gyártson, megfizethető áron.

A kis kínai gép várhatóan 2020-ban jön majd ki a piacra. S hogy miért döntött így a Harley-Davidson? Egyrészt, mert nagyobb hányadot akar megszerezni a kínai motorpiacból.

Másrészt, mert az Egyesült Államokon kívüli motorkerékpár értékesítések forrását egyre nagyobb arányban kívánja külföldi gyártási kapacitásra áthelyezni – a tervek szerint 2027-re már a felét.

HIRDETÉS (x)

A Qianjiang motorgyártó cég tulajdonosa egyébként a Volvo autógyárat is birtokában tartó Geely autógyár. Az ázsiai motorpiacon ugyebár a könnyű motorok és robogók dominálnak, ellenben a nagy hengerűrtartamú, nehéz Harley-kkal szemben, ezért az amerikai cégnek lépnie kellett.

Ugyanakkor, a generációváltás miatt, az USA-ban is csökkenő tendenciát mutat annak a vevőkörnek az aránya, amelyik csak Harley-Davidsonokkal közlekedett.

– A nemzetközi motorkerékpár piac hatalmas ugyan, de a Harley-Davidson nagy és drága motorjaival képtelennek bizonyult megvetni rajta a lábát – mutatott rá a problémára Craig Kennison, a Baird brókercég szakértője.

– A kereskedők körében végzett legfrissebb felmérésünk is megerősíti, hogy a Harley-Davidsonnak sokkal több kezdő motoros vevőre lenne szüksége, azoknak viszont a megfizethetőség az egyik legfontosabb szempont – folytatta.

Mindez érthető, viszont az autentikus Harley-k rajongóinak mindez egyértelműen szentségtörésnek hangzik.

A sajtó információi szerint, már felbukkantak rajzok a kicsi kínai gépről, amelynek gyártása és összeszerelése Kínában történik, viszont be kell tartaniuk a HD szigorú gyártási szabványait. Jövőre kíváncsian várjuk az eredményt!

Forrás: MTI, Motorrevü
Fotó: cnet.com

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!