Motoros balesetben vesztette életét egy hajósi lány

motoros baleset soltPár napja, Harta és Solt között súlyos baleset történt – személyautó ütközött össze egy motorossal, akinek utasa, egy hajósi lány a helyszínen életét vesztette.

A 20 év körüli dunapataji férfi, illetve utasa, a szintén fiatal hölgy, aki Hajósról származik, június 20-án, csütörtökön, az 51-es számú főúton haladt motorkerékpárral Kalocsa irányába.

A rendőrség információi szerint, egy rosszul megkezdett előzési manőver miatt történt az ütközés, melynek során a motort vezető férfi súlyos sérüléseket szenvedett, s a kecskeméti kórházba szállították, utasa sajnos nem élte túl az ütközést.

HIRDETÉS (x)

Az ügyet a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. A police.hu hivatalos közleményében olvasható: „Az 51-es számú főúton Solt felől Kalocsa irányába közlekedett 2019. június 20-án 15 óra 55 perckor egy 20 éves dunapataji férfi egy motorkerékpárral.

A helyszíni szemle adatai szerint a főút 89.830-as méterénél az előtte haladó személygépkocsi előzésébe kezdett, aminek sofőrje ekkor már előzte az előtte haladó járművet. A manőver során a motor az autó oldalának ütközött, eldőlt, majd árokba sodródott.

A baleset következtében a motoros – egy 20 éves dunapataji férfi – súlyosan megsérült, utasa – egy 20 éves hajósi nő – pedig belehalt sérüléseibe.”

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet a történtek kapcsán, hogy az előzés egy nagyon veszélyes manőver, s a KRESZ-ben írt alábbi öt feltételnek fenn kell állnia:

- az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy – figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre – az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja,

- az előzni kívánó jármű előzését más jármű nem kezdte meg,

- az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett,

- az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani, valamint

- a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni.

Forrás, fotó: police.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Napi kikapcsolódásként lapozgatni keztem egy reklámújságot.... és az alábbi részre lettem figyelmes. Fröccs Fajták... Kisfröccs, nagyfröccs,...
Bővebben...
Székesfehérvár megismeréséhez, hozzátartoznak a helyi események látogatása. Debrecen a karneválljáról hires, amit gyerekként, felnőttként én is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!