Motoros balesetben vesztette életét egy hajósi lány

motoros baleset soltPár napja, Harta és Solt között súlyos baleset történt – személyautó ütközött össze egy motorossal, akinek utasa, egy hajósi lány a helyszínen életét vesztette.

A 20 év körüli dunapataji férfi, illetve utasa, a szintén fiatal hölgy, aki Hajósról származik, június 20-án, csütörtökön, az 51-es számú főúton haladt motorkerékpárral Kalocsa irányába.

A rendőrség információi szerint, egy rosszul megkezdett előzési manőver miatt történt az ütközés, melynek során a motort vezető férfi súlyos sérüléseket szenvedett, s a kecskeméti kórházba szállították, utasa sajnos nem élte túl az ütközést.

HIRDETÉS (x)

Az ügyet a Kalocsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. A police.hu hivatalos közleményében olvasható: „Az 51-es számú főúton Solt felől Kalocsa irányába közlekedett 2019. június 20-án 15 óra 55 perckor egy 20 éves dunapataji férfi egy motorkerékpárral.

A helyszíni szemle adatai szerint a főút 89.830-as méterénél az előtte haladó személygépkocsi előzésébe kezdett, aminek sofőrje ekkor már előzte az előtte haladó járművet. A manőver során a motor az autó oldalának ütközött, eldőlt, majd árokba sodródott.

A baleset következtében a motoros – egy 20 éves dunapataji férfi – súlyosan megsérült, utasa – egy 20 éves hajósi nő – pedig belehalt sérüléseibe.”

A rendőrség arra is felhívta a figyelmet a történtek kapcsán, hogy az előzés egy nagyon veszélyes manőver, s a KRESZ-ben írt alábbi öt feltételnek fenn kell állnia:

- az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy – figyelemmel az előzni kívánó és a megelőzendő jármű sebessége közötti különbségre – az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja,

- az előzni kívánó jármű előzését más jármű nem kezdte meg,

- az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett,

- az előzés során a megelőzendő jármű mellett megfelelő oldaltávolságot lehet tartani, valamint

- a vezető az előzés befejezése után a járművel a megelőzött jármű elé, annak zavarása nélkül vissza tud térni.

Forrás, fotó: police.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A heti fotóimat végignéztem, és megállapítottam, hogy megint csak a kutyámat fotóztam 99%-ban. Tök cuki,...
Bővebben...
Ez a hét még mindig nem az igazi... kissé már unom, hogy nem süt a...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!