Így bírd ki motoron a vasárnapig tartó hőséget - fogyassz elegendő alkoholt!

kanikula motorozasA kánikula miatt, az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig rendelte el a legmagasabb fokú hőségriasztást. Ilyenkor könnyen rosszul lehetsz a motoron, s történhet emiatt baleset. De mit tehetsz ez ellen?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint, szerdától a napi átlaghőmérséklet mindenütt meghaladja a 25 fokot, s csütörtöktől 27 fok feletti értékek várhatóak.

A kánikulában a legfőbb veszélyt a kiszáradás jelenti, ezért most főleg ne feledkezz meg a szervezeted folyadék-utánpótlásáról.

HIRDETÉS (x)

A cukros-, illetve alkoholtartalmú italokat, valamint a kávét kerülni kell – bárhogyan is hangzott el az utóbbi napokban a köztévében, amin felhördült az egész ország... Jó, nevettünk egyet!

Tehát, komolyra fordítva a szót, az ételek közül a magyarok kedvenceit, vagyis a nehéz, zsíros pörkölteket szintén hanyagolni kellene erre az időszakra.

Délelőtt 10 és délután 16 óra között nagyon erős az UV-sugárzás, ezért a közvetlen napfényt célszerű kerülni, és nyilván napszemüveget, szalmakalapot viselni.

Nos, ezek voltak a hivatalos információk, tanácsok. Igen, a szalmakalap viselése a motorosok esetében fizikai képtelenség és valljuk be, furcsán mutatna a bukósisakon...

Mindenesetre, kánikulában, agyig beöltözve motoron, olyan, mintha szó szerint főznék az embert egy hatalmas üstben. Ilyenkor lankad a figyelem, ömlik az izzadtság és a szervezet az utolsó folyadéktartalékot is felhasználja a szervezetből.

Itt találod tippjeinket azzal kapcsolatban, hogyan bírd ki ezt a pár napot a hőségben motoron!

A már említett baki az M1 Híradójában - az időjós hölgy valószínűleg az esti sörözésre gondolt már, amikor kimondta, fogyasszunk elég alkoholt a hőségben:

Forrás: idokep.hu
Fotó: Patch

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...
Ömlik a médiából, hogy irány a márkakereskedés, bírja-e a vas az új nyálat. Megkérdeztem. Fölháborodtam. Ugyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!