Így zenél az R67-es út, emléket állítva a Republic énekesének

r67 gyorsforgalmi ut republicA napokban tartottak bejárást a még épülő R67-es gyorsforgalmi úton, s bemutatták azt a szakaszát is, amely a Republic együttes A 67-es út című dalát játssza. Hallgasd meg!

Az R67-es út építése az ütemterveknek megfelelően zajlik, s év végéig elkészül a kétszer-kétsávos főpálya – mondta Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. (NIF) útfejlesztési igazgatója a Sonline információi szerint.

A megépülő útszakasznak köszönhetően, ezután kevesebb mint egy órahossza kell ahhoz, hogy Kaposvárról elérjük a Balatont.

HIRDETÉS (x)

Ez a településeket elkerülő láncolat megkönnyíti majd a motorosok, autósok életét, hiszen nem kell egy sávon haladniuk, illetve várakozniuk a közlekedési lámpáknál.

A szakasz bejárásán az érintett települések polgármesterei, illetve országgyűlési képviselők vettek részt, s az is elhangzott, hogy az első nagyobb elkészült útrészt Somogybabod és Mernyeszentmiklós között adják majd át.

A kivitelezés 33,2 km-en át zajlik, s a következő településeket érinti: Somogyaszaló, Somogybabod, Mernye, Mernyeszentmiklós, Vadépuszta. A 67-es főút települések közötti szakaszait 11,5 tonna teherbírásúra erősítik.

A kerékpárosok és a nehéz gépjárművek vezetőinek életét 11 km hosszú burkolt szervizút könnyíti meg.

Az országosan egyedülálló, akusztikus útburkolat működését is bemutatták, ami egyébként Somogybabod közelében található. A tervezők a burkolat jobb szélén olyan bordákat helyeztek el, amelyekre ráhajtva a Republic zenekar A 67-es út című slágerének dallamai csendülnek fel.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a hangjeggyel megjelölt, 500 méteres szakaszra 80 km/h-s sebességgel hajtsunk rá – ekkor a legjobb a zenei élmény.

És most, szeretetünk jeleként, hallgassuk meg az eredeti dalt:

Forrás, fotó: Sonline

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!