Tisztán látni szakadó esőben is – Bukósisakra szerelhető plexitörlő

Tartalomjegyzék

wipey 01Aki nem csak ragyogó napsütésben, optimális időjárási viszonyok között motorozik, hanem munkába ingázik vagy épp hosszabb túrán vesz részt, nem válogathat a motorozáshoz ideális napok, illetve órák között. Ha menni kell, akkor menni kell.

 

Igen ám, de van egy olyan tényező, ami a legtöbb esetben rontja a komfortérzetedet és emellett a biztonságodat is veszélyeztetheti. Ez az eső. Amellett, hogy ilyenkor rommá ázik a ruhád, és körültekintőbben kell közlekedned szinte minden útfelülete, a bukósisakod szélvédőjére – plexijére – hullott esőcseppek nagymértékben csökkentik éleslátásod, és ezzel sokszor veszélyes helyzetbe sodorhat ez a vakegér üzemmód.

Persze, az esőben való motorozáshoz sok hasznos dolgot gyártanak már régóta. Így a bukósisak szélvédőjét vízlepergető réteggel vonják be, melynek köszönhetően a menetszél megszabadítja azt némi vízcseppmennyiségtől, de ez a megoldás sem tökéletes. Léteznek olyan motoros kesztyűk, melyek hüvelykujj részére kis gumicsíkot varrnak a gyártók, és alkalomadtán ezek segítségével törölheted tisztára a plexi felületét.

HIRDETÉS (x)

Utóbbi megoldás hátránya, hogy egy tisztára törlés alkalmával többször is kalimpálnod kell a szemed előtt, miközben az utat csak részlegesen látod és a kormányt is csak egy kézzel fogod. Ezek megint balesetveszélyes pillanatok, és mint tudjuk, ennyi idő alatt is történhet végzetes eset. Ha mégis le tudtad törölni a vizet, a művelet végére már újabb illetéktelenek kis cseppek ülnek a szemed előtt, és kezdheted elölről az egészet.

Egy, már készre fejlesztett elektromos szerkezet a fent leírt manőverektől és a korlátozott látási körülményektől is megóv egyszerre. Ez nem más, mint egy bukósisakra szerelhető „ablaktörlő”. Segítségével biztonságosabbá, komfortosabbá és élvezetesebbé teheted a motorozást még esőben is.

A kis szerkezet neve Wipey, mely nem más, mint egy kis elektromotorral szerelt mini ablaktörlő lapát, mely elemről működik, és szinte minden szélvédővel szerelt bukósisakra egy mozdulattal felszerelhető.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sosem voltam a konyha ördöge/tündére, de miután a motorok már a téli álmukat alusszák, én...
Bővebben...
Nem tudom, mennyire vagytok képben, szerintem épp eleget hallottatok már a zűrös "otthoni" dolgaimról. Most...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!