Keanu Reeves az őrült motorrajongó

Tartalomjegyzék

keanu reeves arch motorcyclesHogy mikortól számít valaki gyűjtőnek? Egy motor még nem gyűjtemény, és valószínűleg kettő sem az, mert azt még meg lehet magyarázni, hogy szükség van két különböző stílusú motorra különböző felhasználásra. Három darab fölött már menthetetlenül gyűjtő vagy - mondja a híres színész.

Keanu Reeves már gyermekkorától rajongott a motorokért, mikor Torontóban nézte a városban fel-alá cirkáló motoros klubokat. Motorozni viszont csak sokkal később egy müncheni forgatáson tanult meg. Az első motorkerékpárját 1986-87 környékén vette meg.

Második motorja, az 1973-as Norton Commando 850 MK2A már 1987 óta vele van és több tízezer kilométert utaztak együtt. Ahogy mondja, ez a motor tökéletes kezdőmotor, nem lehet vele túl gyorsan menni, de mindenhova elviszi az embert, ahova kell. Megadja a motorozás igazán vagány érzését is.

HIRDETÉS (x)

Mint színész több filmben is motorozott. Az 1996-os Láncreakció című film mellett az 1991-es Otthonom Idahóban is motorra pattant, ahogy a 2019-es John Wick: 3. felvonás - Parabellum című filmben is motoron harcol ellenségeivel. 

A híres hollywoodi színész nemcsak az Arch Motorcycles társalapítója, hanem fanatikus gyűjtője is a különleges motorkerékpároknak. Műhelyében például megtalálható az a 2004-es Ducati 998 is, ami a 2003-as Matrix Újratöltve című filmjében szerepelt. Ahogy mondja, Carrie-Anne Moss sosem vezetett korábban motort, és hatalmas dolog, hogy a film miatt megtanulta vezetni a Ducati 998-at.

Mivel tudják róla Hollywoodban is, hogy motorozik, filmes szerződéseiben mindig szerepel, hogy a testi épsége miatt nem ülhet motorra. Ezt a szabályt kénytelen megszedni, mivel számára a motorozás olyan kikapcsolódás, ahol nyugodtan tud gondolkodni, elvonulni. Ha nem motorozik az nem tesz jót az egészségének - mondja.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Arról már írtam korábban különféle pontokba szedve, miért szeretek egyedül motorozni. A nyűgöket leszámítva rengeteg...
Bővebben...
Neked feltűnt, hogy a vadlibák olyanok, mint a motorosok? Mindig csapatban járnak, alakzatban vonulnak és...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!