Kétszintű ügyfélazonosítás az e-matricák bankkártyás fizetésénél

autopalya matricaA Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) a héten vezette be a kétszintű ügyfélazonosítást a bankkártyával történő e-matricás, illetve e-útdíjas vásárlásoknál.

A változás április 1-jén lépett életbe, s a NÚSZ, az állami vállalatok közül az elsők között felelt meg az EU rendeletének. Ez az új megoldás már megtalálható a NÚSZ weboldalain (ematrica.nemzetiutdij.hu, hu-go.hu).

A kétszintű ügyfélhitelesítés azt jelenti, hogy az ügyfélnek a már megszokott kártyaadatokon kívül, azt a megerősítő kódot is meg kell adnia, amit a bank küld a kétszintű ügyfélazonosításra alkalmas bankkártyához tartozó telefonszámra.

HIRDETÉS (x)

Ez a kód segíti az ügyfélt abban, hogy végrehajtsa a NÚSZ felületein kezdeményezett elektronikus fizetést. Arra figyeljünk oda, hogy azt a telefonszámot adjuk meg, amit a bankunk is nyilvántart!

Aki több telefonszámmal rendelkezik, és már nem tudja követni, hol melyiket adta meg, érdemes először a bankjával egyeztetnie.

A kétszintű ügyfélhitelesítés igazából mindenkinek jó – az ügyfeleket senki sem károsíthatja meg, nem élhetnek vissza az adataikkal, a szolgáltatók pedig elejét vehetik a pénzügyi jellegű visszaéléseknek, valamint ügyfélpanaszoknak.

Fontos tudni, hogy 2019. szeptember 14-ével, a bankkártyával végzett online tranzakciók esetében, kötelező bevezetni a kétszintű ügyfélazonosítást az Európai Unió tagállamaiban – így szól az Európai Bizottság 389/2018. számú rendelete.

Forrás: NÚSZ
Fotó: origo.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!