Halálos motorbalesettel indult a hét Pest megyében

Tartalomjegyzék

pest megyei baleset megelozesi bizottsag beszamolo 2019 15

Március 25-én, hétfőn tartotta évértékelő értekezletét a Pest megyei Balest-megelőzési Bizottság a Hungaroringen, ahol téma volt az a ceglédberceli motoros baleset is, ami reggel halálos áldozatot követelt.

Minden év beszámoló közgyűléssel kezdődik a PMBB (Pest megyei Balest-megelőzési Bizottság) számára. Ez a beszámoló idén kicsit eltolódott, így már a 2019-es év első negyedévének tapasztalatairól is esett néhány szó.

Mivel az országban baleseti szempontból Pest megye kiemelten veszélyeztetett, a PMBB folyamatosan nagy erőfeszítéseket tesz a statisztikák javításának érdekében. Állandó rendezvényeik elsősorban a gyerekeket és az idősebb korosztályt hivatottak informálni a szabályos közlekedésről, a KRESZ betartásának fontosságáról és nagyrészt őket célozzák a balesetmegelőzéssel kapcsolatos kampányaik is.

HIRDETÉS (x)

Kiemelt célcsoportjuk a gyalogosok és a kerékpárosok. Előbbiek a fokozott védtelenségük okán, utóbbiak azért, mert ez a csoport is gyakori részvevője a baleseteknek. Ahogy nő a megyében a kerékpár utak hossza, úgy ül egyre több ember kerékpárra úgy, hogy közben figyelmen kívül hagyják a kötelező felszereléseket és a KRESZT, amit vagy elfelejtenek ilyenkor alkalmazni, vagy még gyermekkorúak és nem is tudnak róluk.

pest megyei baleset megelozesi bizottsag beszamolo 2019 1A bizottság programjai között szerepel a Közlekedik a Család elnevezésű vetélkedő, ahol a családok több fordulón keresztül vetélkedhetnek egymással, és a legügyesebb család egy személyautót nyer. A Sulimoped akció 50 általános iskolásnak biztosít lehetőséget, hogy ingyenesen moped jogosítványt szerezzenek.

pest megyei baleset megelozesi bizottsag beszamolo 2019 2A motorosokat az Ingyenes Vezetéstechnikai tréningeken képzik már 2007 óta a pest megyei motoros rendőrök, akik mindig jeleskednek a hazai és nemzetközi szakmai versenyeken is. A tavalyi évhez hasonlóan a PMBB 2019-ben is két alkalommal szervez Ingyenes Vezetéstechnikai Tréninget motorosoknak. Az első tréning 50 fő részvételével áprilisban lesz megtartva, a második tréningre pedig a Csajok a motoron oldallal közös szervezésben előre láthatóan május 22-én (szerdán) a Hungaroringen kerül majd sor szintén 50 fő motoros nő részvételével.

pest megyei baleset megelozesi bizottsag beszamolo 2019 7

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!