Motoros sportaréna épül Nyíregyházán

hungaroringA mogyoródi Hungaroring után, a keleti országrészben is szeretnének megvalósítani egy autó- és motorsport arénát, mégpedig Nyíregyházán. A beruházás várhatóan 2019 második felében elkezdődik, s 2021-ben fejeződik be.

Az uniós közbeszerzési lapban nemrég jelent meg a nyílt pályázati kiírás az aréna megvalósítására vonatkozó részletes megvalósíthatósági tanulmány készítésére – írja az mfor.hu.

Az igaz, hogy az előkészítési fázist már 2018 év végéig le kellett volna zárnia a megbízott Nemzeti Sportközpontnak, s a tavalyi kormányhatározatból kiderül, legfeljebb 274 457 250 forintot biztosítottak erre.

HIRDETÉS (x)

A közbeszerzés szerint, a beruházás célja „a mogyoródi Hungaroring mellett, az ország keleti részében is létesüljön egy olyan multifunkciós létesítmény-együttes, amely a Hungaroringen megrendezésre kerülő nemzetközi sportversenyeken kívül, az autó- és motorsport egyéb szakágai versenyeinek megrendezéséhez is XXI. századi követelményeknek megfelelő helyszínt biztosít”.

A kiírás szerint a sportközpontban lenne többek között FIA Grade 6R versenypálya, nemzetközi gokart pálya és vezetéstechnikai központ, offroad és salakmotor központ, valamint hotel, étterem és konferenciaközpont.

A közbeszerzés nyertesének környezetvédelmi, akusztikai, közlekedési és sportszakmai tanulmányt is kell készítenie. A pályázatokat április 24-ig kell benyújtani.

Forrás: mfor.hu
Fotó: Hungaroring (Interton group)

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!