Talmácsi Gábor világbajnok visszaült az iskolapadba

talmacsi gabor szechenyi istvan egyetemA győri Széchenyi István Egyetemen elindult az Európában egyedülálló, integrált motorkerékpár- és versenyszakmérnök képzés. Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző is az első évfolyam diákjai között van, majd később oktatóként fog tevékenykedni.

Az egyetem, összefogva a Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskolával (MAMI), nagyszabású terveket dédelget, hiszen az első évfolyam hallgatói lesznek majdan azok, akik a versenysport reprezentatív képviselői lesznek, s ugyanakkor a képzésben is részt vesznek.

Máthé István, a MAMI műszaki igazgatója szerint, a mostani diákok önmagukon is tesztelik a tananyagot. A későbbi években, a kétkerekűek mellett, szeretnék majd szélesíteni a palettát, illetve bevezetni az angol nyelvű oktatást.

HIRDETÉS (x)

A képzés eredményeként, olyan szakembergárda kerül ki az iskolapadból, akik a jármű mellett, az egész versenyrendszert kezelni tudják. Természetesen, nem csak egy helyszínen zajlik az oktatás, hanem különleges versenypályákra is ellátogatnak a tanulók – olvasható a kisalföld.hu-n.

Dr. Hanula Barna dékán és dr. Feszty Dániel szakvezető, a Járműfejlesztési Tanszék vezetője megtiszteltetésnek tartják, hogy az egyetem a részesévé válhatott ennek a nagyszerű kezdeményezésnek, s itt indulhatott el a képzés.

Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző hosszú utat tett már meg a motorsport világában, s nagyon sok technikai tapasztalattal rendelkezik, amelyet a szakirányú képzésben is hasznosítani tud, és segítheti az utánpótlás felkészítését.

Talma, a közösségi oldalán is büszkén írta, hogy „… nagy szükség van kiváló szakemberekre a versenysportban, hiszen a sportolóink így tudnak eredményeket elérni az élsportban. Az első órán egy aerodinamikai oktatáson vettünk részt csoporttársaimmal, amely hasznos és érdekes volt, és nagyon várom a következő órákat.

Tavasszal megkezdődnek a közös tesztek a versenypályákon, amelyeken már élesben tesztelünk. Rengeteg tapasztalatom van, mint motorversenyző, de most még gyarapíthatom a tudásom a műszaki elmélettel is, miközben csoporttársaimat képzem”.

Nemzetközi kapcsolatait is szeretné kamatoztatni, hiszen akár külföldi szaktekintélyeket hívhatnak meg egy-egy előadás megtartására.

Nagy tehát a feladat, de végül egy olyan szakemberekből álló generációt képezhetnek ki, akik e téren is világhírűvé teszik majd hazánkat, hiszen a motorversenyzésben már bizonyítottunk.

(A fenti fotón a Széchenyi István Egyetem integrált motorkerékpár- és versenyszakmérnök képzésének első évfolyama látható.)

Forrás: kisalföld.hu, Talmácsi Gábor facebook
Fotók: Talmácsi Gábor facebook

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Pánikszerűen kezdtem el keresgélni a múlt heti képeimet, mikor eszembe jutott, hogy már megint lemaradok...
Bővebben...
Ömlik a médiából, hogy irány a márkakereskedés, bírja-e a vas az új nyálat. Megkérdeztem. Fölháborodtam. Ugyan...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!