Talmácsi Gábor világbajnok visszaült az iskolapadba

talmacsi gabor szechenyi istvan egyetemA győri Széchenyi István Egyetemen elindult az Európában egyedülálló, integrált motorkerékpár- és versenyszakmérnök képzés. Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző is az első évfolyam diákjai között van, majd később oktatóként fog tevékenykedni.

Az egyetem, összefogva a Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskolával (MAMI), nagyszabású terveket dédelget, hiszen az első évfolyam hallgatói lesznek majdan azok, akik a versenysport reprezentatív képviselői lesznek, s ugyanakkor a képzésben is részt vesznek.

Máthé István, a MAMI műszaki igazgatója szerint, a mostani diákok önmagukon is tesztelik a tananyagot. A későbbi években, a kétkerekűek mellett, szeretnék majd szélesíteni a palettát, illetve bevezetni az angol nyelvű oktatást.

HIRDETÉS (x)

A képzés eredményeként, olyan szakembergárda kerül ki az iskolapadból, akik a jármű mellett, az egész versenyrendszert kezelni tudják. Természetesen, nem csak egy helyszínen zajlik az oktatás, hanem különleges versenypályákra is ellátogatnak a tanulók – olvasható a kisalföld.hu-n.

Dr. Hanula Barna dékán és dr. Feszty Dániel szakvezető, a Járműfejlesztési Tanszék vezetője megtiszteltetésnek tartják, hogy az egyetem a részesévé válhatott ennek a nagyszerű kezdeményezésnek, s itt indulhatott el a képzés.

Talmácsi Gábor gyorsaságimotor-versenyző hosszú utat tett már meg a motorsport világában, s nagyon sok technikai tapasztalattal rendelkezik, amelyet a szakirányú képzésben is hasznosítani tud, és segítheti az utánpótlás felkészítését.

Talma, a közösségi oldalán is büszkén írta, hogy „… nagy szükség van kiváló szakemberekre a versenysportban, hiszen a sportolóink így tudnak eredményeket elérni az élsportban. Az első órán egy aerodinamikai oktatáson vettünk részt csoporttársaimmal, amely hasznos és érdekes volt, és nagyon várom a következő órákat.

Tavasszal megkezdődnek a közös tesztek a versenypályákon, amelyeken már élesben tesztelünk. Rengeteg tapasztalatom van, mint motorversenyző, de most még gyarapíthatom a tudásom a műszaki elmélettel is, miközben csoporttársaimat képzem”.

Nemzetközi kapcsolatait is szeretné kamatoztatni, hiszen akár külföldi szaktekintélyeket hívhatnak meg egy-egy előadás megtartására.

Nagy tehát a feladat, de végül egy olyan szakemberekből álló generációt képezhetnek ki, akik e téren is világhírűvé teszik majd hazánkat, hiszen a motorversenyzésben már bizonyítottunk.

(A fenti fotón a Széchenyi István Egyetem integrált motorkerékpár- és versenyszakmérnök képzésének első évfolyama látható.)

Forrás: kisalföld.hu, Talmácsi Gábor facebook
Fotók: Talmácsi Gábor facebook

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!