Letöltendő börtönbüntetést kapott a motorosokat elgázoló autós

motoros baleset targyalas gyulafiratotA 2016-ban, Gyulafirátótnál történt motoros baleset okozója, R. Richárd 1 év 10 hónap, fogházban letöltendő börtönbüntetést kapott, s 7 évre a járművezetéstől is eltiltották. Ez az ítélet már jogerős!

Ahogyan arról tavaly októberben már beszámoltunk, R. Richárd, 2016. május 29-én Gyulafirátótnál autójával nekiütközött a szemközti sávban haladó motorosoknak – egy fiatal nő meghalt, míg társa nyaktól lefelé lebénult, Borza Márta pedig a lábán sérült meg súlyosan.

2018. október 9-én az elsőfokú bíróság ítélete így szólt: 1 év 10 hónap szabadságvesztés, 4 évre felfüggesztve, 7 év eltiltás a jármű vezetésétől. Természetesen, nem hagyták annyiban!

HIRDETÉS (x)

Az ügyész, Román Gyula fellebbezett az ítélet ellen, s végrehajtandó szabadságvesztést kért a vádlott ellen, aki alvászavarra hivatkozott.

A VEOL értesülései szerint, a napokban megtartott tárgyaláson, a tanácsvezető bíró, Mészáros Mária a jogerős ítélet után elmondta, hogy a vádlott, mivel tudott alvászavaráról, könnyelműen bízott magában a vezetés során, valamint súlyosbító körülménynek értékelték a baleset következményeit.

Borza Márta is hozzászólt az elhangzottakhoz a bíróságon. A vádlott pedig, az utolsó szó jogán sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

A családtagok elmondása szerint, kis elégtételt jelent számukra a jogerős ítélet, hiszen attól még nem lehet visszahozni az elhunytat, illetve nem gyógyulnak meg a súlyos sérültek.

Csapó Zoltán, a Motoros Érdekvédelmi Egyesület elnöke szerint helytálló ítélet született, győzött az igazság, s a későbbiekben, a mostani ítéletre alapozhatnak a motorosok érdekében.

Remélhetőleg, a történtek elgondolkodtatják azokat, akik alvászavar mellett vezetnek, s kiteszik embertársaikat ennek a veszélyhelyzetnek.

Forrás, fotó: VEOL a Veszprém megyei hírportál

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!