Letöltendő börtönbüntetést kapott a motorosokat elgázoló autós

motoros baleset targyalas gyulafiratotA 2016-ban, Gyulafirátótnál történt motoros baleset okozója, R. Richárd 1 év 10 hónap, fogházban letöltendő börtönbüntetést kapott, s 7 évre a járművezetéstől is eltiltották. Ez az ítélet már jogerős!

Ahogyan arról tavaly októberben már beszámoltunk, R. Richárd, 2016. május 29-én Gyulafirátótnál autójával nekiütközött a szemközti sávban haladó motorosoknak – egy fiatal nő meghalt, míg társa nyaktól lefelé lebénult, Borza Márta pedig a lábán sérült meg súlyosan.

2018. október 9-én az elsőfokú bíróság ítélete így szólt: 1 év 10 hónap szabadságvesztés, 4 évre felfüggesztve, 7 év eltiltás a jármű vezetésétől. Természetesen, nem hagyták annyiban!

HIRDETÉS (x)

Az ügyész, Román Gyula fellebbezett az ítélet ellen, s végrehajtandó szabadságvesztést kért a vádlott ellen, aki alvászavarra hivatkozott.

A VEOL értesülései szerint, a napokban megtartott tárgyaláson, a tanácsvezető bíró, Mészáros Mária a jogerős ítélet után elmondta, hogy a vádlott, mivel tudott alvászavaráról, könnyelműen bízott magában a vezetés során, valamint súlyosbító körülménynek értékelték a baleset következményeit.

Borza Márta is hozzászólt az elhangzottakhoz a bíróságon. A vádlott pedig, az utolsó szó jogán sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

A családtagok elmondása szerint, kis elégtételt jelent számukra a jogerős ítélet, hiszen attól még nem lehet visszahozni az elhunytat, illetve nem gyógyulnak meg a súlyos sérültek.

Csapó Zoltán, a Motoros Érdekvédelmi Egyesület elnöke szerint helytálló ítélet született, győzött az igazság, s a későbbiekben, a mostani ítéletre alapozhatnak a motorosok érdekében.

Remélhetőleg, a történtek elgondolkodtatják azokat, akik alvászavar mellett vezetnek, s kiteszik embertársaikat ennek a veszélyhelyzetnek.

Forrás, fotó: VEOL a Veszprém megyei hírportál

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten megint nem volt motorozás, pedig az időjárás miatt akár lehetett volna. A nyakamba...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!