2024 – Vajon olimpiai sportág lesz a motorozás?

trial e olimpiaHa a Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) lobbija sikeres lesz, akkor a 2024-es párizsi olimpiai játékokon már a Trial-E szakágának képviselői is „ringbe” szállhatnak az aranyérmekért.

A kezdeményezés élére Jacques Bolle állt, aki a FIM alelnöke, illetve a Francia Motorkerékpáros Szövetség első embere. A nemes ügy érdekében fel is vette a kapcsolatot Jean-Pierre Mouginnel (a FIM tiszteletbeli alelnöke; a Francia Nemzeti Olimpiai Bizottság alelnöke), illetve a háromszoros triálvilágbajnok Thierry Michauddal.

A céljuk, hogy meggyőzzék a 2024-es olimpiai szervezőbizottságot a triállal kapcsolatban. Egy sziklás domb-, vagy hegyoldalon való mutatványhoz erő, bátorság, ügyesség szükséges, és igen látványos, ami azt illeti. De vajon méltónak ítélik-e ahhoz, hogy olimpiai sport legyen?

HIRDETÉS (x)

Lássuk, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy adott sportágnak, hogy bekerülhessen a játékokba! Először is, ifjúságközpontúnak kell lennie, férfiaknak és nőknek egyaránt űzniük kell, minden kontinensen elérhetőnek kell lennie, illetve látványos legyen. Ha csak ezen múlna, a Trial-E máris győzött.

Jorge Viegas, a FIM elnöke így nyilatkozott: „Meg vagyunk győződve arról, hogy a párizsi olimpiai játékok 2024-ben, egyedülálló és történelmi lehetőséget jelentenek arra, hogy a Trial-E legyen az első motorsport, amely az olimpiai játékok része.

Ez a nagyszerű premier lesz az alapja egy erős kapcsolatnak, amely az elkövetkező években közelebb hozza a FIM-et, a NOB-t (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) és az olimpiai családot.”

Nagyon biztatóan hangzottak az utóbbiak, tehát csak a bizottságon múlik, teret adnak-e a sziklás hegyvidéken oly’ nehéz és bravúros Trial-E sportág képviselőinek arra, hogy megmutassák az Olimpián is tudásukat.

Ha már 2020-ban, Japánban szörfözni és gördeszkázni lehet az ötkarikás játékokon, akkor biztosra veszem, hogy 2024-ben motorozni is!

Forrás: sportmotor.hu, jalopnik.com
Fotó: motorcycle.com

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Az egyik nyilvános motoros csoportban felmerült annak a lehetősége, hogy a csapat moderátora egy KRESZ...
Bővebben...
Múlt héten elmentem egy nyílt napra a MAMI motorkerékpár szerelő szakközépiskolába. Nagyon megörültek nekem, azt...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!