2024 – Vajon olimpiai sportág lesz a motorozás?

trial e olimpiaHa a Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) lobbija sikeres lesz, akkor a 2024-es párizsi olimpiai játékokon már a Trial-E szakágának képviselői is „ringbe” szállhatnak az aranyérmekért.

A kezdeményezés élére Jacques Bolle állt, aki a FIM alelnöke, illetve a Francia Motorkerékpáros Szövetség első embere. A nemes ügy érdekében fel is vette a kapcsolatot Jean-Pierre Mouginnel (a FIM tiszteletbeli alelnöke; a Francia Nemzeti Olimpiai Bizottság alelnöke), illetve a háromszoros triálvilágbajnok Thierry Michauddal.

A céljuk, hogy meggyőzzék a 2024-es olimpiai szervezőbizottságot a triállal kapcsolatban. Egy sziklás domb-, vagy hegyoldalon való mutatványhoz erő, bátorság, ügyesség szükséges, és igen látványos, ami azt illeti. De vajon méltónak ítélik-e ahhoz, hogy olimpiai sport legyen?

HIRDETÉS (x)

Lássuk, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy adott sportágnak, hogy bekerülhessen a játékokba! Először is, ifjúságközpontúnak kell lennie, férfiaknak és nőknek egyaránt űzniük kell, minden kontinensen elérhetőnek kell lennie, illetve látványos legyen. Ha csak ezen múlna, a Trial-E máris győzött.

Jorge Viegas, a FIM elnöke így nyilatkozott: „Meg vagyunk győződve arról, hogy a párizsi olimpiai játékok 2024-ben, egyedülálló és történelmi lehetőséget jelentenek arra, hogy a Trial-E legyen az első motorsport, amely az olimpiai játékok része.

Ez a nagyszerű premier lesz az alapja egy erős kapcsolatnak, amely az elkövetkező években közelebb hozza a FIM-et, a NOB-t (Nemzetközi Olimpiai Bizottság) és az olimpiai családot.”

Nagyon biztatóan hangzottak az utóbbiak, tehát csak a bizottságon múlik, teret adnak-e a sziklás hegyvidéken oly’ nehéz és bravúros Trial-E sportág képviselőinek arra, hogy megmutassák az Olimpián is tudásukat.

Ha már 2020-ban, Japánban szörfözni és gördeszkázni lehet az ötkarikás játékokon, akkor biztosra veszem, hogy 2024-ben motorozni is!

Forrás: sportmotor.hu, jalopnik.com
Fotó: motorcycle.com

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!