Az angol rendőrök végre fellépnek a robogós bűnözők ellen

robogos bunozes angliabanAz Egyesült Királyságban a rendőrség agresszív taktikát használ a gyanútlan helyi lakosokat és turistákat célzó bandák elleni küzdelemre.

 

Ahogy arról már korábban is írtunk, az Egyesült Királyság egész területén, de leginkább a nagyvárosokban gyakori az utóbbi időben a robogós bűnözők megjelenése. A rablók nemcsak a turistákat, hanem a helyi lakosokat is gyakran megtámadják, kirabolják őket, majd gyorsan elmenekülnek a  helyszínről egy erre tökéletesen alkalmas robogóval. 

A támadók általában ketten vannak, az egyik vezet, a másik a robogó hátsó üléséről követi el a bűncselekményt. Előfordul, hogy a járdára felhajtva kapják ki a járókelők kezéből a telefonjukat vagy a kézitáskájukat, amiben készpénzt sejtenek, vagy a piros lámpánál álló személyautó lehúzott ablakán keresztül veszik ki azt a sofőr mellől, majd elhajtanak. 

HIRDETÉS (x)

Az is gyakori eset, hogy a motorosokat támadják meg a robogós bűnözők. A piros lámpánál fegyverrel, macsétével fenyegetik meg a motorost, hogy szálljon le a motorjáról és adja azt át. Az is előfordult már, hogy savval öntötték le a dugóban álló motorost és így szerezték meg a motorkerékpárját. 

A rendőrség nagyrészt tehetetlen volt ezekkel a bűcselekményekkel szemben, mert egy korábbi esetben a bukósisak nélkül menekülő bűnöző balesetet szenvedett és megsérült, így a végén nem őt, hanem a rendőröket hurcolták meg. 

Most úgy tűnik, hogy a rendőrség megelégelte a személyiségi jogaikra hivatkozó pofátlan bűnözőket, és taktikát váltottak. Vezetésechnikai képzéseken gyakorlták ki azt a módszert, aminek segítségével úgy tudják kilökni a robogón menekülő rablók alól a járművet, hogy az lehetőleg ne sérüljön meg, így már sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy el is tudják kapni őket. 

A brisbani 7news felvételein jól látszanak a bűnesetek, és a rendőrség hatásos fellépése is. 

 
 
 
 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!