Elhunyt Czuczi Győző, a hazai motokrossz sport egyik alapítója

czuczi gyozoAz idei év januárja egy szomorú hírrel indult, ugyanis 14-én elhunyt Czuczi Győző, a magyar motokrossz sport egyik alapítója, aki nemcsak a hódmezővásárhelyi-, hanem az egész hazai sporttörténetbe beírta a nevét.

Czuczi Győző január 14-én, 82 éves korában hunyt el – több mint 60 évig volt megbecsült tagja a magyar-, illetve a nemzetközi motokrossz sport életének, hiszen szervezett, irányított.

1937. január 1-jén, Vácott született. Budapesten dolgozott a Népstadion technikusaként is. 1991-től pedig a Toyota Motor Hungary Kirendeltség vezetőhelyettese volt.

HIRDETÉS (x)

1980-ban, az ő kezdeményezésére hozták létre Hódmezővásárhelyen a laktanya melletti motokrossz pályát, mai nevén Rolandringet, s a város motokrossz életével egyidőssé vált a hazai is.

Czuczi Győző nem csak a motorsport ikonja volt, hanem önkormányzati képviselőként, illetve bizottsági tagként is tevékenykedett.

Elérte azt is 1993-ban, még Gallov Rezső sportállamtitkárnál közbenjárva, hogy a pálya ismét önkormányzati terület legyen, s 2006-ban Czuczi Roland emlékére kapta meg a Rolandring nevet.

Tagja volt a Magyar Autó és Motorsport Szövetség elnökségének, motokrossz országos szakágvezető, valamint a Czuczi Roland Sport Alapítvány elnöke.

1996-ban sportmunkájáért megkapta az Eszterházi Miksa-díjat, 2015-ben pedig életműdíjat vehetett át, a Délmagyarország Az Év Sportolója díjazottjai között.

Czuczi Győző halálával, nagy veszteség érte szeretteit, a magyar motorsportot, s városát, Hódmezővásárhelyt.

Forrás: vasarhely24.com
Fotó: Promenad.hu

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...
Régi vágyam volt, hogy ismét kutya tulajdonos legyek. A héten teljesült a vágyam, kis tappancsok...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!